Σιμόες: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου - Να κάνουν το ίδιο όσοι έχτισαν το ρόστερ»

Το «αντίο» του Αντρέ Σιμόες προς την ΑΕΚ και τους οπαδούς της. 

Σιμόες: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου - Να κάνουν το ίδιο όσοι έχτισαν το ρόστερ»

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τον οργανισμό της ΑΕΚ και τους οπαδούς της έστειλε ο Αντρέ Σιμόες.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τη φετινή αποτυχημένη σεζόν επισημαίνοντας βέβαια ότι «έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι που έχτισαν αυτό το ρόστερ».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση του στα social media:

«Τη βαθιά μου και ειλικρινή ευγνωμοσύνη σ' όλον τον κόσμο της ΑΕΚ. Έφτασα από το πουθενά και γρήγορα έγινα ένας από εσάς. Η αγάπη ήταν τόσο μεγάλη και δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι αμοιβαίο. Η παράξενη αίσθηση του να είσαι αναγνωρίσιμος, να σε εκτιμούν και να σε αγαπούν. Χωρίς αμφιβολία ήταν ένα πράγμα απίστευτο που δεν μπορούσε να με… προσπεράσει.

Άνοιξα την καρδιά μου και έδωσα την ψυχή μου για τα πάντα. Προσπαθούσα πάντα να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που αποτέλεσα μέρος της ιστορίας ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Είμαι πολύ ευγνώμων σ' όλον τον κόσμο της ΑΕΚ και στον πρόεδρό της, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σ' όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ και κυρίως στην ORIGINAL 21. Σ' όλο το σταφ στα Σπάτα, σ' όλους τους εργαζόμενους στο Μαρούσι, σ' όλους τους προπονητές που αποτέλεσαν μέρος αυτής πορείας, σ' όλους τους συμπαίκτες μου αυτά τα επτά χρόνια. Γνώρισα φανταστικά άτομα που ποτέ δεν θα ξεχάσω.

Θα μπορούσε όλα να ήταν πολύ καλύτερα, θα μπορούσα να απολαύσω, αλλά μου άρεσε κάθε στιγμή που έζησα με τεράστιο πάθος.

Κάτι τελευταίο: Δε συμφωνώ με την ιδέα ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ζητάνε ''συγγνώμη''. Εμείς επίσης ταπεινώνουμε το όνομά μας, εκτός του ότι ταπεινώνουμε και το όνομα του συλλόγου. Ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει ένα συμβόλαιο και πληρώνεται για: Να είναι ''παρών'' σε κάθε προπόνηση, να τα δίνει όλα στην προπόνηση, να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, να είναι όλες τις ημέρες ''παρών'', ακόμα κι αν είναι άρρωστος ή τραυματίας. Ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες.

Να χειροκροτεί στις νίκες, αλλά το κυριότερο να είναι ''παρών'' στις ήττες. Να μην κρύβεται από κανέναν. Να σηκώνει το κεφάλι, να το δείχνει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να ιδρώνει τη φανέλα. Να δίνει τα πάντα για την ομάδα, ξεχνώντας το προσωπικό του συμφέρον. Ποτέ να μην αφήνει ένα συμπαίκτη να πηγαίνει στον πόλεμο μόνος του, να δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες, να βοηθά αυτούς που έρχονται από κάτω, να δίνει δύναμη και κουράγιο σ' αυτούς που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Να σέβεται όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου με τον ίδιο τρόπο.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε όλοι έτσι. Έφυγα με το κεφάλι ψηλά γιατί έχω προσπαθήσει τα πάντα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Προφανώς έχω κι εγώ μερίδιο για την αποτυχία αυτής της σεζόν, που ήταν χωρίς αμφιβολία η χειρότερη της επταετίας που πέρασα εδώ. Σαν αρχηγός νιώθω την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη μου και το μερίδιο της αποτυχίας που μου αναλογεί σ' αυτήν τη σεζόν.

Έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι που έχτισαν αυτό το ρόστερ.

Είμαι πολύ ευγνώμων για την Ελλάδα και για όλους τους ανθρώπους της. Είναι και θα είναι το σπίτι μου για πάντα».