Ο Ελ Αραμπί και οι άλλοι

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε μια πολύ δύσκολη σεζόν ο Ολυμπιακός με το νέο 2-3 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που έγινε γιατί έπρεπε να γίνει και σε ένα πολύ βαρύ κλίμα για τον «Δικέφαλο».

Ο Ελ Αραμπί και οι άλλοι

Εκείνο που έμεινε από το υποτιθέμενο ντέρμπι είναι το χατ τρικ του Ελ Αραμπί που έστειλε μήνυμα παραμονής στο λιμάνι. Ο Μαροκινός φορ μπορεί να βάρυνε, μπορεί να μεγάλωσε έναν ακόμα χρόνο, αλλά παραμένει σαν το παλιό καλό κρασί. Και ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Κυρίως όμως είναι ο ποδοσφαιριστής που βοηθάει παντού! Κάνει λάθος και τρέχει να μαρκάρει και να διορθώσει μέχρι το κόρνερ. Ελάχιστοι επιθετικοί έχουν την προσφορά του…

Κατά τα λοιπά, κάποιοι παίκτες δεν πήραν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Μαρτίνς και κάποιοι θα χρειαστεί να προσπαθήσουν το καλοκαίρι. Για την ΑΕΚ έρχεται καυτό τρίμηνο με δραματικές αλλαγές.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες γιατί του επέτρεψε ο ελλιπής Παναθηναϊκός που έχει το μυαλό του στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου. Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» κυνήγησε το τρίποντο για να έχει το άλλοθι της 2ης θέσης, το οποίο όμως, αν χαθεί το Κύπελλο, θα πεταχτεί στις καλένδες…

Ο Άρης με τον αέρα της επικής νίκης του επί της ΑΕΚ πέρασε αέρας από τα Γιάννινα με τον «άδειο» από δυνάμεις και λύσεις ΠΑΣ.

Πάντως, αν εξαιρέσει κάποιος τα δύο μπαράζ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και 4-5 ακόμα περιπτώσεις, όλες τις άλλες σεζόν για τον τίτλο του πρωταθλητή, είτε με την εφεύρεση των πλέι οφ είτε χωρίς αυτά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο τίτλος κρίνεται πολύ πριν από το φινάλε της περιόδου, όπως ακριβώς κρίνονται και οι ομάδες που υποβιβάζονται. Καμία σχέση με ξένα πρωταθλήματα όπου ή ο τίτλος ή οι θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό πολύ συχνά κρίνονται στο φινάλε του πρωταθλήματος. Στη χώρα μας φροντίζουν στη λίγκα όλα να είναι καθαρισμένα από νωρίς για να μην έχουν άλλα κωμικοτραγικά απρόοπτα την τελευταία αγωνιστική.

Με ό,τι σημαίνει αυτό στο ενδιαφέρον και στο πρεστίζ της έτσι κι αλλιώς απαξιωμένης Σούπερ Λιγκ. Και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο. Όσο για τα πλέι άουτ, περισσότερο ενδιαφέρον είχε το πρωτάθλημα τριάθλου από το γεγονός πως οι έξι από τις οκτώ ομάδες που μετείχαν στο μίνι πρωτάθλημα έπαιζαν για να… παίζουν για την πλάκα τους και μόλις δύο αγωνιούσαν έως τρεις αγώνες πριν από το φινάλε. Όσκαρ αδιαφορίας. Και όλα αυτά επειδή οι «εγκέφαλοι» της λίγκας επιμένουν να μη θέλουν πρωτάθλημα με δέκα ομάδες σε τέσσερις γύρους, όπως συμβαίνει στη Σκωτία.

Με πέντε από τις μετέχουσες να κυνηγούν ισάριθμα ευρωπαϊκά εισιτήρια και μία έως τρεις να προσπαθούν να σώσουν την κατηγορία. Σκεφτείτε μόνο πόσα ντέρμπι, πόσα ενδιαφέροντα παιχνίδια και πόσο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πόσο πιο εμπορικό προϊόν. Όμως στην Ελλάδα ποδόσφαιρο χωρίς… δορυφόρους δεν γίνεται. Οπότε…