Ο… εθισμένος Ελ Αραμπί και ο τυχερός Ολυμπιακός

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει… τρέλα με το σκοράρισμα και οι αριθμοί του με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακοί και δύσκολα θα βρεθεί σκόρερ να κάνει ότι αυτός σε τρία χρόνια.

Ο… εθισμένος Ελ Αραμπί και ο τυχερός Ολυμπιακός

Παιχνίδι στις 17 Μαΐου στο ΟΑΚΑ μετά από μία σεζόν γεμάτη παιχνίδια και με ελάχιστη ξεκούραση. Ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει βασικό τον Ελ Αραμπί στα 35 του χρόνια. Ίσως πολλοί να σκέφτηκαν με τι όρεξη θα μπει να παίξει όταν κάποιοι συμπαίκτες του έχουν ήδη ξεκινήσει τις διακοπές.

Αυτές οι σκέψεις, όμως, δεν υπάρχουν για τον Μαροκινό. Πρόκειται για έναν τρομερό επαγγελματία και για έναν σκόρερ που αν δεν τελειώσει η δουλειά του δεν θα ησυχάσει. Ο Γιουσέφ όχι μόνο μπήκε και έπαιξε στο ΟΑΚΑ, αλλά τα έδωσε και όλα. Ήθελε τέσσερα γκολ για να βγει για τρίτη χρονιά πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και τελικά έβαλε τα τρία.

Μπορεί να έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά στο τέλος της ημέρας εκείνο που μένει είναι ότι έκλεισε τη χρονιά με χατ τρικ. Ο Ελ Αραμπί εκτός από το ότι πέτυχε τρία γκολ μίλησε και για το θέμα του συμβολαίου του. Είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εάν ο Γιοσέφ θέλει και μιλήσει με τον πρόεδρο κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, τότε το θέμα θα έχει αίσιο τέλος.

Και είναι αλήθεια ότι η εικόνα του Μαροκινού στο γήπεδο δεν δίνει την εντύπωση ενός ποδοσφαιριστή που είναι 35 ετών. Στεγνό κορμί, με ταχύτητα και με ενέργεια. Ο Ελ Αραμπί είναι ένας σκόρερ που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έχει κάνει 151 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει σκοράρει 78 φορές. Βάζει 0,5 γκολ ανά παιχνίδι. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά για τον έμπειρο στράικερ και πραγματικά θα είναι δύσκολο και για το κλαμπ να βρει κάποιον που θα στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό με τέτοια άνεση.

Πέρα από την εκτελεστική του δεινότητα ο 35χρονος επιθετικός είναι πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δεν έχει ακουστεί τίποτα για τη ζωή του εκτός γηπέδου. Είναι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην οικογένεια του που εμπνέει σεβασμό στους συμπαίκτες του.