Ο Κούντε γύρισε το διακόπτη και δικαιούται να θεωρείται ακόμη και νέα «μεταγραφή»

O Πιερ Κούντε κατάφερε στον Ολυμπιακό κάτι που δεν το καταφέρνουν πολλοί ποδοσφαιριστές που θεωρούνται «τελειωμένοι». Και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νέα «μεταγραφή» ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Κούντε γύρισε το διακόπτη και δικαιούται να θεωρείται ακόμη και νέα «μεταγραφή»

Ειλικρινά δεν μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι ο Πιερ Κούντε θα παραμείνει στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Μετά τα σκαμπανεβάσματα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, την εξαφάνισή του από τον Πέδρο Μαρτίνς, το γεγονός ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να φύγει δανεικός τον Ιανουάριο και το έντονο ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγεκάνο το τελευταίο διάστημα, δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά για τίποτα. Κι ας είναι αυτή τη στιγμή στα... ντουζένια του!

Σίγουρα o Καμερουνέζος χαφ έκανε κάτι που δεν το πράττουν πολλοί ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μια φανέλα που ώρες-ώρες ζυγίζει... τόνους.

Ο «τελειωμένος» Κούντε πήρε τις ευκαιρίες του στα τελειώματα της σεζόν και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έλεγε κάποιος ότι μπαίνει για τα καλά στην «εξίσωση» της νέας σεζόν.

Από εκεί δηλαδή που ήταν έτοιμος για άλλες πολιτείες, έδειξε ότι δεν είναι ο παίκτης που ήταν άφαντος στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Έστω και στις... καθυστερήσεις της χρονιάς, έστω και σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, έδειξε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νέα «μεταγραφή» ενόψει της νέας σεζόν.

Σίγουρα έγιναν λάθη και από πλευράς Μαρτίνς στην συγκεκριμένη περίπτωση. Θα μπορούσε να τον διαχειριστεί καλύτερα. Ή αν για παράδειγμα τον έβλεπε νωχελικό στις προπονήσεις, θα μπορούσε να βρει το κουμπί του και να του γυρίσει νωρίτερα τον διακόπτη.

Πάντως, όπως και να ‘χει, αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι είναι ότι ο Κούντε βγάζοντας ψυχή και απλώνοντας ποιότητα στο χορτάρι, κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα που υπήρχε για εκείνον σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Θυμίζουμε ότι ο Αφρικανός χαφ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να βρεθεί κανονικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία (σ.σ. θα πάει κατευθείαν στην Αυστρία λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική).

Πάντως, οι κινήσεις που κάνει στο χορτάρι, οι μακρινές μπαλιές του, το τρέξιμο που ρίχνει και η πίεση που ασκεί μπροστά, είναι στοιχεία που σίγουρα αφήνουν υποσχέσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να διορθώσει και κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα οι επιπόλαιες μεταβιβάσεις της μπάλας σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να βγαίνουν σε αντεπίθεση οι αντίπαλοι. Καλύτερος δείχνει στο «8» παρά στο «6».

Η ουσία είναι ότι ο Κούντε έβγαλε όχι σφυγμό, αλλά κάτι παραπάνω από ζωντάνια στα πλέι οφ και δικαιούται να λέει ότι «είμαι κι εγώ εδώ».