ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Έχασε αήττητο και Μακέντα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και επικράτησε δίκαια με 2-0 στην Τούμπα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχασε με κόκκινη κάρτα στο 91’ τον Φεντερίκο Μακέντα και δεν θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Έχασε αήττητο και Μακέντα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος στην Τούμπα κερδίζοντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό και τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έχασαν το αήττητό τους στα play off, αλλά και κυρίως τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αποβλήθηκε στο 91’ και χάνει τον τελικό του Κυπέλλου!

Ο ΠΑΟΚ ήταν «καταιγιστικός» από το ξεκίνημα του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε την άθλια αμυντική λειτουργία των αντιπάλων του που ουσιαστικά έπαιζαν με τα… μάτια.

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν από τη δεξιά πλευρά την άμυνα του Παναθηναϊκού, εκεί όπου Χατζηθεοδωρίδης και Βιτάλ δεν μπορούσαν να σταθούν καν στο γήπεδο και προηγήθηκαν στο 14’ με τον Σβαμπ, ενώ στο 21’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Άκπομ.

Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια φορά τελική πάσα, ενώ ελάχιστες φορές είχε φτάσει έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη.

Η απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αλλάξει το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 4-3-3, ανεβάζοντας τον Κουρμπέλη στον άξονα και περνώντας τον Γκατσίνοβιτς δεξιό μπακ, έδωσε ισορροπία στην απόδοση του Παναθηναϊκού και ένα καλύτερο πεντάλεπτο στην ομάδα του, σε ένα κατά τα άλλα κάκιστο πρώτο 40λεπτο πάντως.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές προσπαθώντας να προφυλάξουν όσο περισσότερο μπορούσαν τα ατού τους ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνά του και περίμενε τον αντίπαλό του, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει τον Πασχαλάκη και πριν τη λήξη έπαθε τη… ζημιά!

Ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 75’ δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 91’, κάνοντας αχρείαστο φάουλ στον Σβαμπ αποβλήθηκε με κόκκινη και θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου.

Μάλιστα με δεδομένο ότι ο Ιωαννίδης είναι τραυματίας και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παίξει στον τελικό με μοναδικό φορ τον Καρλίτος!


Μικρογραφία


ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Σκόρερς: Σβαμπ (14’), Άκπομ (21’)

Κίτρινες: Χατζηγιοβάννης (35’), Μακέντα (81’, 91’), Σάρλια (87’)

Κόκκινη: Μακέντα (91’)

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης-Λύρατζης (71’ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον ( 62’ Μιχάι), Σίντκλεϊ- Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί )-Μπίσεσβαρ (61’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (62’ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης- Κουρμπέλης (Πέρεθ 86’), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας) – Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75’ Μακέντα) - Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75’ Κώτσιρας), Καρλίτος.