ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Έβγαλε την υποχρέωση με διπλό και χατ τρικ Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός έκλεισε νικηφόρα τη χρονιά επικρατώντας της ΑΕΚ σκορ 3-2 σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ κλίμα εξαιτίας των αποδοκιμασιών των οπαδών των "κιτρινόμαυρων".

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Έβγαλε την υποχρέωση με διπλό και χατ τρικ Ελ Αραμπί

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε σε πολύ βαρύ κλίμα με τους οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν τους πάντες και να γιουχάρουν την ομάδα τους ακόμα κι όταν εκείνη σκόραρε. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν δύο φορές στο παιχνίδι, αλλά γνώρισαν τελικά την ήττα. Ο Τσούμπερ στο 14' έκανε το 1-0 και ο Ελ Αραμπί στο 20' έφερε το ματς στα ίσια. Ο Γκαρσία στο 48' έδωσε νέο προβάδισμα στην ΑΕΚ, όμως, ο Ελ Αραμπί είχε ακόμα δύο γκολ και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

Με πολλές αλλαγές και οι δύο

Με απουσίες πολλών βασικών ποδοσφαιριστών παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και τους Ανδρούτσο, Σισέ, Μπα και Κίτσο στην άμυνα. Κούντε και Μπουχαλάκης έπαιξαν στα χαφ με Βρουσάι, Φορτούνη και Βαλμπουενά να κινούνται πίσω από τον Ελ Αραμπί. Η ΑΕΚ από την πλευρά της αγωνίστηκε σε διάταξε 3-4-3 με Λε Ταλέκ, Σβάρνα και Μήτογλου να είναι οι τρεις στόπερ. Μισελέν, Κριχόβιακ, Χατζισαφί, Μοχαμάντι ήταν στη μεσαία γραμμή με Τάνκοβιτς, Γκαρσία και Τσούμπερ στην επίθεση.

Γκολ για την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 2' απείλησε χάνοντας ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί. Παρά τις αποδοκιμασίες από το κοινό τους οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν στο γήπεδο να βγάλουν αντίδραση. Και είναι γεγονός ότι το έκαναν από ένα σημείο και μετά. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν εύκολα λάθη και ένα τέτοιο εκμεταλλεύτηκαν στο 14' οι γηπεδούχοι για να σκοράρει ο Τσούμπερ.

Απάντηση από Ελ Αραμπί

Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την πλευρά τους είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Πιερ Κούντε. Από τα πόδια του ξεκινούσε κάθε καλή στιγμή για την ομάδα του Πειραιά. Ο Καμερουνέζος ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών και με εξαιρετικές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας δημιουργούσε καταστάσεις. Στο 20' ο Κούντε έβγαλε τη σέντρα για τον Ελ Αραμπί για να γίνει το 1-1.Το ματς στη συνέχεια είχε ωραίο ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν απελευθερωμένα παρά το γεγονός ότι το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ, ενώ την ίδια ώρα ήταν επιρρεπής στα λάθη δίνοντας δικαιώματα στους αντιπάλους του.

Ίδιο ξεκίνημα για την ΑΕΚ

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Μία στατική φάση στο 48' ήταν αυτή που έδωσε ξανά το προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους" με τον Γκαρσία να νικάει στον αέρα τον Σισέ. Στη συνέχεια και μετά το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της περίμενε να κάνει τη ζημιά σε κάποια κόντρα επίθεση.

Ο Ολυμπιακός τελικά βρήκε το γκολ εκδηλώνοντας μία επίθεση από τα άκρα και συγκεκριμένα από τη δεξιά του πλευρά με τον Ανδρούτσο να βγάζει τη σέντρα, τον Κούντε να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ελ Αραμπί στη συνέχεια να σκοράρει. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να είναι αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν επιρρεπείς και στα εύκολα λάθη ειδικότερα στην άμυνα.

Χατ τρικ ο Ελ Αραμπί

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ενώ η ΑΕΚ σκόραρε στο 76' πάλι από στατική φάση και κακή απόκρουση του Κρίστινσον, αλλά το τέρμα του Σάκχοφ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Πειραιώτες έψαξαν το γκολ και τελικά το βρήκαν στο 87ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες. Κάπως έτσι οι πρωταθλητές έκλεισαν νικηφόρα τη σεζόν επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2, με το ίδιο σκορ που είχαν νικήσει και στην κανονική διάρκεια.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3

Στάδιο: Σπύρος Λούης

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 14' Τσούμπερ, 20' Ελ Αραμπί, 48' Γκαρσία, 69' Ελ Αραμπί, 87' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 31' Μοχαμάντι, 58' Μασούρας

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς - Λε Ταλέκ, Σβάρνας (78' Ρότα), Μήτογλου (53' Κορνέζος) - Μισελέν, Κριχόβιακ (46' Σάκχοφ), Χατζισαφί, Μοχαμάντι (78' Μιτάι)- Τάνκοβιτς, Γκαρσία (83' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (90' Καραργύρης)- Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος - Κούντε, Μπουχαλάκης (79' Κανέ)- Βρουσάι (64' Λόπες), Φορτούνης (46' Μασούρας), Βαλμπουενά (79' Καρβάλιο)- Ελ Αραμπί.