Ολυμπιακός: Το καλοκαιρινό «σταυροδρόμι» του Μαντί Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά θα είναι από τα «hot» ονόματα της μεταγραφικής επικαιρότητας για τον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Λιλ παρακολουθεί στενά την πορεία του εδώ και μήνες.  

Ολυμπιακός: Το καλοκαιρινό «σταυροδρόμι» του Μαντί Καμαρά

Τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός χαφ έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι του 2018 (σ.σ. είχε κλείσει από την Αζαξιό έξι μήνες νωρίτερα) και έκτοτε εξελίχθηκε σε έναν ποδοσφαιριστή - βαρόμετρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Εννοείται ότι την φετινή σεζόν θα προτιμούσε να την αφήσει πίσω... Λίγο ο κορονοϊός, λίγο η κόπωση από το γεγονός ότι δεν έκανε καθόλου διακοπές εδώ και 2,5 χρόνια, λίγο οι υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική Γουινέας έως τον Οκτώβριο (σ.σ. από τότε είχε μία παρεξήγηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή και μένει συνεχώς εκτός αποστολής), είχαν ως αποτέλεσμα τις χαμηλές του πτήσεις.

Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο Μαντί Καμαρά ενδεχομένως να ήταν και ολίγον τι ξενερωμένος που δεν έφυγε με μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί να είχε υποπέσει σε κάποια πειθαρχικά παραπτώματα (π.χ. αργούσε να πάει στις ομιλίες), αλλά αυτά μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι κομβικό για τον Αφρικανό άσο που έχει κλείσει τα 25 του και περπατάει τα 26. Ακούγεται έντονα ότι θα είναι το καλοκαίρι του Μαντί Καμαρά. Θα μας πείτε βέβαια ότι και τα προηγούμενα καλοκαίρια ακουγόταν ακριβώς το ίδιο και στο τέλος έμενε στον Ολυμπιακό.

Πλέον, η τωρινή κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση των προηγούμενων ετών. Το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του είναι πιο έντονο από ποτέ.

Η Λιλ για παράδειγμα που ψάχνει παίκτες τύπου Μαντί Καμαρά για να ξαναβρεθεί στην πρώτη τετράδα του Σαμπιονά, τον παρακολουθεί στενά εδώ και μήνες, έχοντας καταλήξει ότι «τώρα είναι η ευκαιρία να τον πάρουμε».

Καυτό λοιπόν θα είναι το καλοκαίρι για τον Αφρικανό. Πιο καυτό από κάθε άλλη φορά...