Πρώτα απ' όλα το Champions League για Ολυμπιακό, μετά τα άλλα...

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού (πρέπει να) είναι να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League γιατί εκεί γίνεται «Γίγαντας» της Ευρώπης, όπως τον παρουσιάζουν ακόμη και στη Βραζιλία με αφορμή τον επερχόμενο τελικό της διοργάνωσης. 

Πρώτα απ' όλα το Champions League για Ολυμπιακό, μετά τα άλλα...

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στη φιέστα του όπως άξιζε τον 47ο τίτλο πρωταθλητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ καλά κάνει να θέτει στόχους για να φτάσει στα 50 πρωταθλήματα όταν θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Στην Ελλάδα αγωνίζεται, εδώ τον ανταγωνίζονται (προσπαθούν έστω), άρα εδώ πρέπει να είναι πρώτος του. Κι ο κόσμος του ήταν υποδειγματικός στη γιορτή, άφησε στην άκρη τα παράπονα για την όχι καλή μπάλα στη σεζόν, τίμησε τον τίτλο και την ομάδα για τη νέα κυριαρχία της και με μεγάλη διαφορά. Κι είχε και πέντε χρόνια ο κόσμος να πάει σε φιέστα, άρα λογικά ήταν διψασμένος και συμμετείχε με την ψυχή του σε μια λαμπρή εκδήλωση.

Τώρα για τον Ολυμπιακό είναι μπροστά ο σχεδιασμός. Και η δημιουργία μιας πιο δυνατής ομάδας και για την Ελλάδα και κυρίως για την Ευρώπη. Ο μεγάλος στόχος πριν από τους εγχώριους είναι μπροστά και πάνω απ' όλα θα πρέπει να τα δώσουν όλα στην ομάδα για την επιστροφή στο Champions League. Για τους αγώνες με τους γίγαντες της Ευρώπης γιατί μέσω αυτών και της διαρκούς παρουσίας του στη διοργάνωση ο Ολυμπιακός θεωρείται τέτοιος.

Ξέρετε τι γράφουν σήμερα στην Βραζιλία σε αφιέρωμα για τον επερχόμενο τελικό της Ρεάλ με την Λίβερπουλ; «Δεν ήταν εύκολο να φτάσουν στον τελικό η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης; Ποτέ δεν είναι. Συνολικά 80 σύλλογοι από 54 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της σεζόν 2021/22. Μερικοί από αυτούς είναι ΓΙΓΑΝΤΕΣ του ποδοσφαίρου, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Πόρτο, η Μίλαν, ο Άγιαξ, η Σπόρτινγκ, η Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπενφίκα, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Τσέλσι, η PSV, ο Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Ρέιντζερς, Ραπίντ Βιέννης και Γαλατασαράι».

Μέσω του Champions League ο Ολυμπιακός έχει γίνει τόσο μεγάλος και στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη. Η διαδρομή των προκριματικών δεν θα είναι εύκολη και χρειάζεται και τύχη στις κληρώσεις. Έστω κι αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι σε κάθε κλήρωση στους ισχυρούς. Υπάρχουν δυνατές, αλλά και πολύ δυνατές ομάδες, χρειάζεται τέλεια προετοιμασία, σωστή ενίσχυση, αποφυγή προβλημάτων με τραυματισμούς ή ασθένειες όπως πέρυσι, να μην επαναληφθούν τραγικά λάθη όπως στους δύο αγώνες με την Λουντογκόρετς. Και τελικά να δούμε τον Ολυμπιακό τον προσεχή Σεπτέμβρη ξανά με τους κορυφαίους. Γιατί αυτό αξίζει στη συγκεκριμένη ομάδα, αυτό έχει μάθει εδώ και 25 χρόνια.