Η ΑΕΚ επιστρέφει «σπίτι» της, αλλά μένει... εσωτερική!

Η επόμενη σεζόν - ορόσημο για την ΑΕΚ, με την επιστροφή της στο, εκ βάθρων ανακαινισμένο, γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας την βρίσκει σε μια κατάσταση ανοικοδόμησης μετά την παταγώδη αποτυχία Ευρωπαϊκής εξόδου.

 Η ΑΕΚ επιστρέφει «σπίτι» της, αλλά μένει... εσωτερική!

Όπως ακριβώς ξεκίνησε έτσι και τελειώσε η σεζόν για την ΑΕΚ: Εν μέσω διάχυτης απογοήτευσης.

Κατακαλόκαιρο (29 Ιουλίου) ήταν όταν στο 2ο , επίσημο, αγώνα της σεζόν γνώρισε τον επονείδιστο αποκλεισμό από την (απούσα 33 χρόνια από Ευρωπαϊκά Κύπελλα) Βέλεζ του Μόσταρ, στο 2ο προκριματικό του νεοσύστατου Conference League.

Mια ήττα που αποτέλεσε το πρελούδιο μιας καταστροφικής χρονιάς η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/05) με την ήττα 3-2 (με ανατροπή από 0-2 στο 78’) από τον Άρη που την άφησε εκτός Ευρώπης μετά από 6 συναπτά έτη και για δεύτερη χρονιά κάτω από τους Θεσσαλονικείς.

Μόνο που την φετινή σεζόν έπεσε 5η (από 4η, πέρσι).

Παρά τη διοικητική αντίδραση στον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τους Βόσνιους με τις 14 μεταγραφές τα προβλήματα δεν λύθηκαν.

Αφενός διότι δεν καλύφθηκαν οι «τρύπες» στις θέσεις που πονούσε η ομάδα (κεντρικός χαφ, κατά κύριο λόγο) ή υπήρξαν αστοχίες (ειδικά στα ακραία μπακ) αφετέρου γιατί προστέθηκε ένα ακόμη: η ανισσοροπία ποιότητας μεταξύ των επιθετικογενών και των αμυντικογενών.

Κάτι που ουδεις από τους τρεις προπονητές που κάθισαν στον πάγκο κατάφερε να διαχειριστεί.

Ο ...ετοιμόρροπος Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, από το κάζο με την Βελέζ κι εντεύθεν, έπαθε τα ίδια στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ όταν η ομάδα του κέρδιζε (με παίκτη λιγότερο μάλιστα) 3-0, πάλι ως το 78’ και το ματς έληξε 3-3 (με γκολ στο 92’) και λίγο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ...χαιρέτισε με προορισμό την Σαουδική Αραβία.

Ο διάδοχος του Αργύρης Γιαννίκης μετά από μια πρόωρη ώθηση, που είθισται να φέρνουν οι νέοι προπονητές, κατάφερε να μην κερδίσει τον ουραγό Απόλλωνα παρότι προηγήθηκε, να μετρά εντός έδρας ήττες από ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο κι αφού έκανε ...πρόβα χάνοντας από τον Άρη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο «Βικελίδης» στις καθυστερήσεις (95’ Σάκιτς) αποχαιρέτισε άνευ επαίνων, μετά την...δύσπεπτη τριάρα στη Λεωφόρο.

Η επιλογή για υπηρεσιακό τον «καλό στρατιώτη» Σωκράτη Οφρυδόπουλο δεν δικαιώθηκε, παρότι ο 48χρονος που προβιβάστηκε από την ΑΕΚ Β' το πάλεψε αλλά όταν κάτι ...στραβώνει εξαρχής και δεν γίνεται προσπάθεια να διορθωθεί ούτε μεσούσης της περιόδου (ο Σουηδός χαφ Φράνσον αποκτήθηκε, ανέτοιμος, τελευταία ημέρα των μεταγραφών κατόπιν λαϊκής πίεσης έπειτα από ανακοίνωση ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές κι απλά έπαιξε 4 λεπτά την Πρωτομαγιά στην Τούμπα) δεν γίνεται να ...ισιώσει

Μια πίεση που γίνεται αφόρητη πλέον με «λαϊκά δικαστήρια» και κάθε άλλο παρά εορταστική ατμόσφαιρα ενόψει της επιστροφής στο εκ βάθρων ανακαινισμένο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Γιατί αντί για την υλοποίηση του εκπεφρασμένο στόχου για επιστροφή στο «σπίτι» ως πρωταθλήτρια η ομάδα μοιάζει να χρειάζεται άμεση ανοικοδόμηση.

Ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να χτίσει χωρίς Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη άνεση χρόνου και λιγότερη κόπωση, αλλά και λιγότερα ελαφρυντικά, αλλά το «Μένουμε Ελλάδα» της «Ένωσης» αποτέλεσε, ούτως ή άλλως, ένα ακόμη κτύπημα στο καταρρακωμένο γόητρο της την τελευταία άτιτλη τετραετία.