Για αυτό είναι φαβορί και για του χρόνου!

Γιατί ο Ολυμπιακός θα μπει και τον ερχόμενο Αύγουστο στη Super League, έχοντας τον πρώτο λόγο για να κόψει πρώτος το νήμα και της σεζόν 2022-23.

Για αυτό είναι φαβορί και για του χρόνου!

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου (14/5) με την ψυχή του την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος και έβαλε πλώρη για να πανηγυρίσει το 50ό του στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το καλοκαίρι του 2025.

Ένα πρωτάθλημα που το άξιζε, που δεν μπορούσε να το χάσει με τίποτα, που κανένας δεν μπορούσε να τον απειλήσει. Κι αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι ο αιώνιος πρωταθλητής. Μπορεί τα τελευταία 26 χρόνια να πήρε κάποια… ρεπό (4 για την ακρίβεια), αλλά ως σύλλογος έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν το έχουν οι ανταγωνιστές του ή τέλος πάντων, όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυναμική (ποια δυναμική;) να τον ρίξουν από τον θρόνο του.

Ναι, έκανε λάθη φέτος ο Ολυμπιακός στον σχεδιασμό του. Δεν του βγήκαν οι μεταγραφές, κάποιοι παίκτες δεν είχαν το μυαλό τους 100% στον Πειραιά. Άλλοι ποδοσφαιριστές θεωρούσαν ότι ήταν για τη… Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ, εκτιμώντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ κάτω από τα κυβικά τους.

Η ουσία είναι ότι στον Πειραιά έχουν όλες τις βάσεις για να γράφουν κάθε χρόνο μία δική τους ξεχωριστή Ιστορία στα βιβλία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και γράφουν χρυσές σελίδες ακόμα και σε χρονιές που τα έβαλε ακόμη και με τον ίδιο του τον εαυτό!

Αυτό που κατάφερε φέτος ο Ολυμπιακός θα έχει μία ξεχωριστή θέση στην Ιστορία. Σε μία σεζόν που αμφισβητήθηκε έντονα από τον κόσμο του, σε μία σεζόν που υπήρχαν ακόμα και αποδοκιμασίες, ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά ότι έχει το ειδικό βάρος για να κατατροπώνει τους αντιπάλους του και να τους παίρνει στο… χαλαρό το πρωτάθλημα.

Για την επόμενη μέρα μάς αρκεί η δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς ότι «χτίζουμε το μέλλον, δεν κοιτάμε το παρόν». Σε ποια ομάδα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, με το που ολοκληρωνόταν μία χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο προπονητής το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν μία ατάκα για το μέλλον και όχι για τη χρονιά που έκλεισε τον κύκλο της; Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι μία κατηγορία μόνος του!

Αυτό το «μέταλλο» είναι που ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Πανηγυρίζει τον τίτλο, αλλά την ίδια στιγμή κοιτάζει και πώς θα βελτιωθεί! Όσο αδόκιμο κι αν ακούγεται, η γκρίνια που παρατηρείται πολλές φορές στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι υγιής.

Πανηγύρισε λοιπόν με την ψυχή του το 47ο και από την Κυριακή (15/5) το μυαλό όλων είναι στο 48ο, στο 49ο και στο 50ό! Το κίνητρο τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τα επόμενα χρόνια.