«Κέρασε φαρμάκι» τον κόσμο πριν από τη φιέστα

Μία εβδομάδα μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και τις σαμπάνιες μέσα στην Τούμπα και τρεις ημέρες πριν από τη φιέστα με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός… κέρασε φαρμάκι τον κόσμο του.

«Κέρασε φαρμάκι» τον κόσμο πριν από τη φιέστα

Για τέταρτο παιχνίδι μέσα στη σεζόν όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτήν τη φορά έχασε εντός έδρας, αν και σκόραρε για πρώτη φορά (!) κόντρα στους «πράσινους» για την αγωνιστική περίοδο 2021-22!

Βέβαια, και το χθεσινό γκολ ήταν… καραμπόλα, για έναν Ολυμπιακό που είχε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε να παίξει, όπως κάνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κλειστά, με στόχο να… χτυπήσει σε κάποια κόντρα ή να βρει γκολ από μια στημένη μπάλα και να βάλει ακόμη πιο δύσκολα στον αντίπαλό του.

Ε, αυτό ακριβώς πέτυχε και… χτύπησε μάλιστα στο ίδιο χρονικά σημείο των δύο ημιχρόνων. Αρχικά στο 10’ του πρώτου μέρους, όταν ο Παλάσιος σε μια φάση με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι σε ανισορροπία κατάφερε να κάνει τη ζημιά από το… πουθενά και εν συνεχεία, στο 9’ του β’ μέρους ο Σένκεφλεντ από μια στημένη μπάλα έγραψε το 0-2.

Αυτός ήταν ο χθεσινός Παναθηναϊκός επιθετικά. Έκανε… δυόμιση φάσεις και έβαλε δύο γκολ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σε τέσσερα παιχνίδια μέσα στη σεζόν απέναντι στον Παναθηναϊκό μόλις χθες κατάφερε να σκοράρει! Όχι πως κόντρα στους «πράσινους» σε τέσσερα 90λεπτα κατάφερε να φτιάξει και πολλές φάσεις και αδικείται από τα αποτελέσματα.

Οι «ερυθρόλευκοι»… βραχυκυκλώνουν εύκολα. Το ξέρουμε αυτό από την αρχή της σεζόν. Φάνηκε από το 0-0 με τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις αρχές της σεζόν και το ίδιο… σκηνικό παίχτηκε και χθες. Ο Γιοβάνοβιτς, που ξέρει το δυναμικό του και τι μπορεί να περιμένει από τον καθέναν, κοίταξε να… φρενάρει τους Ροντρίγκες, Λόπες, που έδειχναν στα προηγούμενα παιχνίδια να έχουν μια φρεσκάδα και έναν δυναμισμό, που η αλήθεια είναι πως χθες έλειψε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έτσι οι «πράσινοι», αν και είχαν δώσει χώρο, κατάφεραν με ευκολία να κρατήσουν το μηδέν, με τον Μπρινιόλι να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς στην επανάληψη δεν βοήθησαν. Μπορεί να γέμισε η περιοχή του ΠΑΟ με ερυθρόλευκες φανέλες, αλλά με… γιόμες και ποδόσφαιρο προηγούμενων δεκαετιών δεν μπορείς να κερδίσεις, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου έναν Παναθηναϊκό που μάχεται, προσπαθεί, παλεύει για κάθε μπάλα, γιατί… καίγεται για τη νίκη και την έξοδο στην Ευρώπη. Στην αντίπερα όχθη η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού, αποκαρδιωτική.

Είναι πρωταθλητές με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αξίζουν το χειροκρότημα φυσικά του κόσμου τους, αλλά στο μεγάλο λιμάνι αυτό που θα πρέπει να κάνουν μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου είναι να… ξεχάσουν αυτήν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Εάν μείνουν εκεί, η επόμενη χρονιά δεν θα έχει καμία διαφορά από τη φετινή.

Στα άλλα δύο χθεσινά παιχνίδια το σκηνικό ίδιο με το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά (4η) μέσα στη σεζόν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη και μπήκε για τα καλά σε… περιπέτειες, τη στιγμή που κάποιοι πριν από δύο μήνες περίπου μιλούσαν ακόμη και για τρεις (!) στόχους.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ κέρδισε για 4η φορά μέσα στη σεζόν τον ΠΑΣ κι εάν βγει τελικά Ευρώπη, θα πρέπει να… ανάψει μια λαμπάδα στην ομάδα των Ιωαννίνων, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια…