Ολυμπιακός: Έχει δουλειά πολλή για να το γυρίσει

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό έβγαλε απλά το περιτύλιγμα που μπήκε στη Θεσσαλονίκη και υπενθύμισε σε όλους ότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετή δουλειά μπροστά του.

Ολυμπιακός: Έχει δουλειά πολλή για να το γυρίσει

Λίγο το διπλό με τον ΠΑΟΚ και η καλή εικόνα στο β' μέρος εκείνου του ματς και λίγο τι διπλό με τον Άρη και η φετινή σεζόν είχε αρχίσει να ομορφαίνει. Όχι, ότι άλλαζε κάτι στον σχεδιασμό ή στην άποψη του κόσμου, αλλά τουλάχιστον υπήρχε μία γλυκιά γεύση. Ήρθε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως, για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και να μην ξεχάσει κανείς τι έχει δει όλη τη σεζόν.

Θα συμφωνήσουμε με τον Τόμας Βατσλίκ ότι η διαφορά σε αυτό το ντέρμπι ήταν αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός την πρώτη φορά που ξεμύτισε από την περιοχή του κατάφερε και να σκοράρει. Αυτά μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, γι' αυτό άλλωστε και είναι ένα σπορ μαγικό, διότι δίνει σε όλους το δικαίωμα για νίκες.

Ο Παναθηναϊκός, όμως αυτή τη φορά το κέρδισε αυτό το δικαίωμα με την εικόνα του στο γήπεδο και με τη δουλειά του. Το κέρδισε γιατί ο Γιοβάνοβιτς έδειξε πόσο καλά δουλεμένη έχει την ομάδα του και πόσο καλά την ξέρει. Οι παίκτες ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και το πλάνο που είχε. Μπλόκαραν τον Ολυμπιακό και ένιωσαν απειλή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Δεν ήταν και δύσκολο να τον εξουδετερώσει, διότι στην ουσία περίμενε τα πάντα από τον Γκάρι και τον Λόπες. Πάλευαν οι δυο τους δημιουργούσαν καταστάσεις, όμως, δεν γινόταν να τα κάνουν όλα.

Λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά και το θέμα του Ολυμπιακού είναι οι μηδέν νίκες σε τέσσερα φετινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιοβάνοβιτς δεν πανηγυρίζει για το επίτευγμα του, αλλά ο Μαρτίνς πρέπει να προβληματίζεται που δεν βρήκε το αντίδοτο να νικήσει τον "αιώνιο" αντίπαλο σε ούτε ένα παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί για να μπορέσει την επόμενη σεζόν να παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και να βάλει τέλος σε αυτό το σερί που έχτισε ο Γιοβάνοβιτς απέναντι του. Αυτή η ήττα ήρθε απλά για να βγάλει το ωραίο περιτύλιγμα που μπήκε στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος άλλωστε και τώρα όπως και με την ΑΕΚ έδειξε τη δυσφορία του.