Από τον εικονικό «παράδεισο» της Θεσσαλονίκης στην σκληρή πραγματικότητα του Φαλήρου

Ο Ολυμπιακός γλύκανε εν μέρει τους οπαδούς του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα, έκανε το καθήκον του με τα σερί διπλά στην Θεσσαλονίκη, αλλά η ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό του φανέρωσε ξανά το φετινό του πρόσωπο.

Από τον εικονικό «παράδεισο» της Θεσσαλονίκης στην σκληρή πραγματικότητα του Φαλήρου

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει φέτος τον κόσμο του σε «σκωτσέζικα ντους»... Από τη μία η ζέστη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετρημένες στα δάχτυλα καλές εμφανίσεις και από την άλλη η... παγωμάρα από τις πολλές κακές παρουσίες ή από το γεγονός ότι δεν κέρδισε φέτος ούτε μία φορά τον Παναθηναϊκό!

Οι πρωταθλητές προέρχονταν από δύο διπλά στην Θεσσαλονίκη. Από έναν εικονικό παράδεισο... Ο Μαρτίνς ξεκούρασε τους βασικούς στο «Κλ. Βικελίδης», τους επανέφερε με τον Παναθηναϊκό και τελικά έκαναν μία τρύπα στο νερό.

Από τον παράδεισο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στον «εφιάλτη» του Φαλήρου! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το κρύο-ζέστη που προσφέρει ο Ολυμπιακός στον κόσμο του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με την παγωμάρα να αφήνει πιο έντονα τα σημάδια της.

Έχει απόλυτο δίκιο που ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ότι η ομάδα του έκανε ένα προβλέψιμο και αργό παιχνίδι. Ορισμένοι μάλλον παρασύρθηκαν (κακώς) από το τρίποντο στην Τούμπα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, που έχει προκαλέσει οργή στους οπαδούς του με το σερί των αρνητικών εμφανίσεών του. Έχασε και από τον Άρη και όλη η Τούμπα έβραζε. Τότε λοιπόν θεώρησαν ορισμένοι ότι γύρισε το τσιπάκι του Ολυμπιακού, έστω και στο φινάλε. Αμ δε...

Ο Μαρτίνς περίμενε από τους παίκτες του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, να μην τα έκαναν όλα στο δημιουργικό κομμάτι οι Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόνι Λόπες. Η απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να το γυρίσει σε πεντάδα πίσω, είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει επιθετικά ο Ολυμπιακός και επιστράτευσε τις γιόμες. Και κυρίως μπλόκαρε για ακόμη μια φορά τον Μαρτίνς.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε την αχίλλειο πτέρνα του φετινού Ολυμπιακού: Την κακή συμπεριφορά του στις στατικές φάσεις. Ήταν ξεκάθαρα πιο αποτελεσματικός, αλλά παράλληλα και πιο συγκεντρωμένος στο στόχο.

Το γκολ του Τικίνιο απλώς μετρίασε τις αποδοκιμασίες στο φινάλε του αγώνα, καθώς μετά το 0-2 η ερυθρόλευκη εξέδρα τα... έχωσε ανοικτά στους παίκτες και σε πολύ έντονο ύφος.

Το Σάββατο (14/5) είναι η φιέστα με τον ΠΑΟΚ. Την Τρίτη (17/5) η τελευταία υποχρέωση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ώρες-ώρες είχαμε την αίσθηση ότι η φετινή χρονιά διήρκησε... δύο χρόνια και όχι μία σεζόν. Έμοιαζε ατελείωτη... Κι όλα αυτά, ενώ καθάρισε το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα!

Ωστόσο, ο κόσμος γκρινιάζει, γιατί έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις. Και τις έχει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλει να ξαναδεί τέτοια εικόνα τη νέα σεζόν. Αδιανόητο να βάζει ένα γκολ με... καραμπολα σε τέσσερα ματς με τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαιρινό «πάρε-δώσε» θα είναι αρκετά έντονο. Και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα ότι χρειάζονται «ενέσεις» ενίσχυσης για να έχει περισσότερες πιθανότητες - σε πρώτη φάση - να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Το ρίσκο για το αν θα βγουν κάποιες μεταγραφές πάντα θα υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να οριστικοποιηθεί σε ποιους από τους υπάρχοντες θα στηριχθεί του χρόνου. Και δυστυχώς δεν είναι πολλοί...