Γιοβάνοβιτς: «Δεν πανηγυρίζω δύο νίκες όταν είμαστε 20+ βαθμούς πίσω»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να δυναμώσει κι άλλο.

Γιοβάνοβιτς: «Δεν πανηγυρίζω δύο νίκες όταν είμαστε 20+ βαθμούς πίσω»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως δεν μπορεί να πανηγυρίζει αυτές τις νίκες όταν είναι τόσους βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού συνεχάρη τον αντίπαλο του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και επισήμανε ότι η ομάδα του χτύπησε στις αντεπιθέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το κατέκτησε δίκαια. Από την πλευρά μας ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, όχι βάσει των άλλων αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν. Απλώς, θεωρώ ότι όταν μία ομάδα εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα, πρέπει να βλέπει το δικό της πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα, παίζαμε σε μία δυνατή έδρα και θα έπαιζαν παίκτες πιο ξεκούραστοι από εμάς. Έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα και το ξέραμε αυτό. Πετύχαμε μία σημαντική νίκη, έτσι όπως έγινε το πρόγραμμα που αφορά όλες τις ομάδες. Σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να παίξουν όλες οι ομάδες πολλά και σημαντικά παιχνίδια.

Για την τριάδα στην άμυνα: «Οι προπονητές δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Απλώς δεν ξέρω πόσο ρίσκο ήταν αυτό. Μπορεί να το πει κάποιος που δεν παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μία ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό σχηματισμό. Έπρεπε να το κάνουμε, το κάναμε. Ξέραμε ότι θα υποφέρουμε και ότι δεν θα είναι το παιχνίδι που μας χαρακτηρίζει. Ξέραμε όμως ότι θα είχαμε τους χώρους και τη δυνατότητα ότι μπορούμε να απειλήσουμε τον Ολυμπιακό με τις αντεπιθέσεις. Μπορεί το παιχνίδι να μην ήταν τόσο όμορφο. Είχε όμως ατμόσφαιρα, ένταση και τρεξίματα και από τους δύο. Στο τέλος δίκαια κερδίσαμε. Χαίρομαι για τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί προσπάθησαν πάρα πολύ».

Για το ότι είναι αήττητος από τον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι κάτι που για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, αν ήμουν προπονητής σε μία άλλη ομάδα μπορεί να χαιρόμουν για αυτό. Αφού είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά 20+ βαθμούς, δείχνει ότι πρέπει να δυναμώσουμε και να είμαστε καλοί σε όλα τα παιχνίδια. Προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Για τους φιλάθλους δεν ξέρω. Για εμένα δεν με ικανοποιεί αυτό. Θα με ικανοποιούσε αν ήμασταν και εμείς μία ομάδα που θα έδινε μάχη για το πρωτάθλημα. Τώρα δίνουμε μεγάλη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη και για το Κύπελλο που δεν είναι αυτό που θέλει στο 100% ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτές οι συγκρίσεις εμένα δεν με ενθουσιάζουν».