Ο Ολυμπιακός στα τρία ντέρμπι σα να μην έχει πάρει τον τίτλο

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς και όλοι στον Ολυμπιακό έχουν τους λόγους και τα κίνητρα για τρεις νίκες στα «αδιάφορα» βαθμολογικά ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έως το τέλος της Super League. 

Ο Ολυμπιακός στα τρία ντέρμπι σα να μην έχει πάρει τον τίτλο

Τα έχει φέρει έτσι η... πολύπαθη φετινή σεζόν που ο Ολυμπιακός, έχοντας κατακτήσει ήδη τον τίτλο και δημιουργώντας διαφορά 19 βαθμών από τον δεύτερο, πάει για τρία ντέρμπι με σοβαρά κίνητρα νίκης στο φινάλε της περιόδου. Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει την άνεση και τη δυνατότητα για rotation, δοκιμές και ξεκούραση παικτών σε αυτό το τελευταίο μέρος της Super League, αλλά όλος ο οργανισμός στον Ολυμπιακό και φυσικά κι ο ίδιος ο προπονητής, επιθυμούν να τελειώσει ιδανικά το πρωτάθλημα. Με νίκες.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Φάληρο (11/5) ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει μία νίκη και να βάλει ένα γκολ στον αιώνιο αντίπαλό του, διότι δεν θα είναι ωραίο να τελειώσει σεζόν με τέσσερα τέτοια ντέρμπι και οι Πειραιώτες να μην έχουν κερδίσει ούτε ένα. Και να μην έχουν σκοράρει κιόλας.

Εναντίον του ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο (14/5) η νίκη θα είναι απαραίτητο συνοδευτικό για τη φιέστα που θα ακολουθήσει, καθώς πράγματι δεν θα είναι ωραίο να γίνει η γιορτή έχοντας προηγηθεί κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον βασικό διεκδικητή του φετινού τίτλου. Έστω κι αν έμεινε τελικά ο ΠΑΟΚ πολύ πίσω, έστω κι αν το πρωτάθλημα κατακτήθηκε μαθηματικά μέσα στην Τούμπα.

Αλλά και την Τρίτη (17/5) στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα έχει κάθε λόγο να νικήσει. Μπορεί σε εκείνο το ντέρμπι η ΑΕΚ να χάσει την Ευρώπη αν ηττηθεί, κάτι που δεν θα...στεναχωρήσει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι νίκησαν τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να νικήσουν και τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά είναι εκείνοι που έχουν κρατήσει ως τώρα την ΑΕΚ... ζωντανή για την Ευρώπη! Επίσης, θα είναι όμορφο για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να έχουν τελειώσει τη σεζόν με δύο νίκες κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά το 3-2 της κανονικής περιόδου.

Να, λοιπόν, που ο ήδη πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να πάει «με το μαχαίρι στα δόντια», όπως είπε και ο Παπασταθόπουλος, σε τρεις ουσιαστικά αδιάφορους από βαθμολογικής άποψης αγώνες. Κι είναι ένα δυνατό κίνητρο για να εμφανιστεί ένας δυνατός και ποιοτικός Ολυμπιακός σε αυτά τα ντέρμπι, όπως έκανε στα δύο πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη...