Έκανε έδρα του τη Θεσσαλονίκη

Με δύο νίκες στη Θεσσαλονίκη επί ΠΑΟΚ και Άρη σε διάστημα τεσσάρων ημερών ο Ολυμπιακός αλλάζει σίγουρα την προηγούμενη άσχημη εικόνα του, ειδικά εκείνη που είχε δείξει στους φίλους του στα προηγούμενα παιχνίδια.

Έκανε έδρα του τη Θεσσαλονίκη

Και ειδικά η χθεσινή νίκη επί του Άρη αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που καιγόταν για τη νίκη προκειμένου να μείνει ζωντανός στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Και ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε αλλά το πέτυχε αγωνιζόμενος με τα… δευτερότριτά του! Με μια ομάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μαζί, ούτε πιθανότατα στις προπονήσεις, αποτελούμενη από αναπληρωματικούς και παίκτες από την ομάδα Β’. «Δικαιώνοντας» έως ένα σημείο και τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο που είχε πει χαριτολογώντας κάποτε πως «καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και αμέσως μετά τα δεύτερά του»!

Πέρα από την πλάκα όμως, όσοι αγωνίστηκαν χθες στο «Κλ. Βικελίδης» έδειξαν πως είχαν κίνητρο, και μάλιστα πολύ δυνατό, προκειμένου να δείξουν στον Πέδρο Μαρτίνς πως αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Όμως, πάνω απ’ όλα, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον πιο εμφατικό τρόπο σε όλους εκείνους που έβγαλαν τα εσώψυχά τους από την ώρα που έμαθαν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνίζονταν χωρίς τους βασικούς τους παίκτες στη Θεσσαλονίκη. «Αλλοιώνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός» έγραψαν κάποια «πράσινα» σάιτ, αλλά χθες σφύριζαν αδιάφορα. Λες και ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να ξεκουράσει βασικούς και να δει την κατάσταση όσων παικτών του δεν έπαιξαν πολύ στη σεζόν. Θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτό…

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πήρε πιο εύκολα απ’ ό,τι ίσως υπολόγιζε το 0-0 από την έτσι κι αλλιώς προβληματική ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» κινδύνευσαν μόνο στο πρώτο μέρος και… έσβησαν το ντέρμπι στην επανάληψη, όπου, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να το κερδίσουν κιόλας. Για την «Ένωση» τα περιθώρια στενεύουν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμενή θέση και δεν αποκλείεται να παίξει τον... τελικό για την έξοδό της στην Ευρώπη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Έχει, πάντως, κάθε λόγο η «Ένωση» να διαμαρτύρεται για τη μη αποβολή του απερίσκεπτου Βιγιαφάνιες στο 45' με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κριχόβιακ. Όμως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τη νέα απώλεια και πριν απ’ όλα θα πρέπει να επανεκτιμήσει τις δυνατότητες ορισμένων βασικών παικτών της. Ή να αναζητήσει τους λόγους που παίκτες όπως ο Τσούμπερ ή ο Γκαρσία επιμένουν να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους έδειξαν ότι πήγαν για την ισοπαλία και το κατάφεραν κρατώντας την ΑΕΚ πίσω τους, τρεις αγώνες πριν από το φινάλε των πλέι οφ.

Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ, που είχε δείξει τα δόντια του στο Νέο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε πάρτι με τον κουρασμένο ΠΑΟΚ. Πέτυχε τρία γκολ, μέτρησε το ένα και πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ. Από την πλευρά του ο «Δικέφαλος»… έσκασε, απόρροια του ελλιπέστατου ρόστερ και της απουσίας λύσεων από τον πάγκο. Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να διαχειριστεί την κούραση και τους τραυματισμούς των παικτών του έτσι ώστε να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στις 21 Μαΐου. Όσο όμως ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει τόσο αποκτά πρόβλημα ψυχολογίας ενόψει τελικού. Αγνοεί, άλλωστε, τη νίκη σε εννέα σερί ματς. Σχεδόν δύο μήνες…