Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Ανανεωμένος έκανε νέο διπλό στη Θεσσαλονίκη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Άρη χάρη σε γκολ του Τικίνιο στο 55'. Οι «κίτρινοι» έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Ανανεωμένος έκανε νέο διπλό στη Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο συνεχόμενο διπλό του σε διάστημα τεσσάρων ημερών έκανε ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με το γκολ του Τικίνιο στο 55' κι ενώ έπαιξαν με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους. Οι "κίτρινοι" ήταν αυτοί που "καίγονταν" για τη νίκη και ειδικά μετά το 0-0 του ΟΑΚΑ έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έπαιξε με πολλές αλλαγές είχε διάθεση και έβγαλε ενέργεια και πήρε μία ακόμα εκτός έδρας νίκη.

Με πολλά νέα πρόσωπα

Ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία έχοντας στην άμυνα τους Ανδρούτσο, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνη και Κίτσο. Κανέ και Κούντε έπαιξαν στα χαφ με τον Φαντιγκά να ξεκινάει αριστερά και τον Βρουσάι δεξιά, ενώ ο Καρβάλιο έπαιξε πίσω από τον Τικίνιο. Ο Χερμάν Μπούργος από την πλευρά του παρέταξε τον Άρη με 4-4-2 με τον Κουέστα στην εστία και τους Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμπακατά στην άμυνα. Ιτούρμπε, Ματίγια, Ντουκουρέ και Γκαρσία έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τους Πάλμα και Μαντσίνι στην επίθεση.

Καλό ξεκίνημα οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς αρκετά ορεξάτος με τον Φαντιγκά να δίνει ενέργεια στην ομάδα, τον Κούντε επίσης στη μεσαία γραμμή να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Οι πρωταθλητές μετέφεραν το παιχνίδι στη δεξιά τους πλευρά και από εκεί επιχείρησαν να εκδηλώσουν επιθέσεις. Είχαν τις στιγμές τους με το σουτ του Κούντε και την ευκαιρία του Τικίνιο στο 13' που απέκρουσε ο Κουέστα. Την ίδια ώρα και ο Άρης είχε μία καλή στιγμή με τον Πάλμα, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή με δεδομένο ότι είχε στη σύνθεση του αρκετά νέα πρόσωπα.

Πήρε τα ηνία ο Άρης

Από το 20' και μετά, όμως, το σκηνικό άλλαξε με τους Θεσσαλονικείς να είναι η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά να απειλήσουν τον Ολυμπιακό με τον Μαντσίνι και τον Ιτούρμπε να δημιουργούν προβλήματα. Παρόλα αυτά η μεγάλη φάση δεν έγινε, ενώ ο Τζολάκης ήταν αρκετά σταθερός όσες φορές χρειάστηκε. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Δυνατό ξεκίνημα οι Θεσσαλονικείς, γκολ ο Τικίνιο

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγήκε ψηλά και πίεσε τους Πειραιώτες και προσπάθησε να τους δημιουργήσει προβλήματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά όπως εκδήλωνε επιθέσεις. Βέβαια ο τρόπος που επέλεξαν οι "κίτρινοι" να απειλήσουν ήταν οι σέντρες του Σούντγκρεν με αποτέλεσμα η άμυνα των Πειραιωτών να τις καθαρίζει εύκολα.

Κι ενώ οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να πατάνε καλά στο γήπεδο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Κούντε εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, ο Αβραάμ πήρε την κεφαλιά και ο Τικίνιο σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κουέστα. Από εκείνο το σημείο και μετά το σκηνικό άλλαξε με το μυαλό του Άρη να χαλάει και να χάνει μέτρα στο γήπεδο. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" ήλεγξαν το παιχνίδι πήγαν τον ρυθμό εκεί που ήθελαν και έκαναν διαχείριση του ματς. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη, αλλά είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Μπούργος ανακάτευε την τράπουλα, έκανε αλλαγές στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει και την εικόνα της ομάδας του με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην αισθάνεται μεγάλη πίεση. Προς το τέλος της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς έψαξαν πιο επίμονα το γκολ, αλλά χωρίς να βάλουν δύσκολα στον Τζολάκη. Κάπως έτσι το 1-0 για τον Ολυμπιακό έμεινε μέχρι το τέλος πετυχαίνοντας την τρίτη του διαδοχική νίκη.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 55' Τικίνιο

Κίτρινες: 33' Εμπακατά, 60' Κανέ

Συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα - Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμπακατά - Ιτούρμπε, Ματίγια, Ντουκουρέ, Γκαρσία (66' Γκάμα)- Πάλμα (56' Εντιαγέ), Μαντσίνι (76' Μάνος)

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ανδρούτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (76' Καρμπόβνικ)- Κανέ, Κούντε - Φαντιγκά (68' Βαλμπουενά), Καρβάλιο (82' Σουρλής), Βρουσάι - Τικίνιο (76' Ελ Αραμπί).