AEK: Στην Ισπανία γράφουν ότι ο Αλμέιδα θέλει τον Τσιτσαρίτο και τον Λόπες από την ΜLS!

Ισπανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΑΕΚ την απόκτηση τόσο του Τσιτσαρίτο Ερνάντες, όσο και του μέσου Χαβιέρ Λόπες που αγωνίζονται σε ομάδες του Αμερικάνικου πρωταθλήματος (ΜLS)

AEK: Στην Ισπανία γράφουν ότι ο Αλμέιδα θέλει τον Τσιτσαρίτο και τον Λόπες από την ΜLS!

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ της επόμενης περιόδου αφού το θέμα του προπονητή διευθετήθηκε με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα

Κατά τα ΜΜΕ της αλλοδαπής ο Αργεντινός τεχνικός έχει αρχίσει ήδη το σχεδιασμό για τη νέα ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες στην Ισπανία, ζήτησε από τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθήσουν να αποκτήσουν το καλοκαίρι τόσο τον Τσιτσαρίτο όσο και τον Χαβιέρ Λόπες.

Αυτό αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα «La Opinion», με το συγκεκριμένο μέσο να τονίζει πως πρόθεση του Ματίας Αλμέιδα είναι η ποιοτική ενίσχυση της Ένωσης από τη μέση και μπροστά και για το λόγο αυτό έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην απόκτηση τόση του έμπειρου (33χρονου) Χαβιέρ Ερνάντες (κατά κόσμον Τσιτσαρίτο) που παίζει στους Λ. Α. Γκάλαξι, όσο και του Μεξικανού μέσου των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

«Ο Αλμέιδα ζήτησε από το διοίκηση της ΑΕΚ να πάρει τον Τσιτσαρίτο για να έχει έναν δυνατό επιθετικό και να διεκδικήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος του Αλμέιδα δεν βρίσκεται σε καλές θέσεις στη βαθμολογία, όντας 19 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και εκτός των θέσεων που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης τη νέα σεζόν.

Ηταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του ελληνικού συλλόγου για τον Αλμέιδα που ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης, τηλεφώνησε και διαπραγματεύτηκε απευθείας με τον Αλμέιδα, μόλις έλυσε το συμβόλαιο του με την Σαν Χοσέ. Ο μισθός του είναι 1,2 δολάρια και θα μείνει για 2 σεζόν, συν μια προαιρετική, ανάλογα με την απόδοση της ομάδας.

Δεδομένου του σεβασμού που έχουν για τον Αργεντινό, ο οποίος έχει κατακτήσει σημαντικούς τίτλους με την Τσίβας και την Ρίβερ Πλέιτ, δεν είναι απίθανο η ΑΕΚ να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ώστε να φτιάξει την ομάδα που χρειάζεται. Βέβαια, πέρα από το χρηματικό, ο Αλμέιδα θα πρέπει να πείσει τον Ερνάντες ότι η επιστροφή στην Ευρώπη και η μετανάστευση στην Αθήνα είναι καλύτερη επιλογή από το να μείνει με τις ανέσεις που απολαμβάνει τώρα στο Λος Αντζελες.

Αλλά εκτός από τον επιθετικό Τσιτσαρίτο Ερνάντες. ο Αλμέιδα ζήτησε να γίνει προσπάθεια για την απόκτηση και του Χαβιέρ Λόπες από τους Σαν Χοσέ για να ενισχυθεί η μεσαία γραμμή του. Ο 27χρονος παίκτης έχει κατέβει αγωνιστικό επίπεδο από τότε που έχει πάει στο MLS, αλλά μαζί με τον Αλμέιδα θα μπορούσε να ανακτήσει την φόρμα του και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε στο Μεξικό.

Το συμβόλαιο του λήγει τη φετινή σεζόν και είναι απίθανο να ανανεώσει, οπότε η ΑΕΚ έχει αρκετές ελπίδες για να πάρει τον παίκτη», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα.