Ολυμπιακός: Έδωσε απαντήσεις, γλύκανε τη σεζόν του, αλλά έχει δουλειά

Επίδειξη ισχύος έκανε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα νικώντας τον ΠΑΟΚ με 2-1 και κατακτώντας το πρωτάθλημα, ενώ τον περιμένει σκληρή δουλειά για τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Έδωσε απαντήσεις, γλύκανε τη σεζόν του, αλλά έχει δουλειά

Η εικόνα του Ολυμπιακού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν προκάλεσε προβληματισμό, έφερε γκρίνια και αμφισβήτηση για μία ομάδα που όδευε προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Δικαιολογημένα τα… άκουσε και ο Μαρτίνς και οι παίκτες του, διότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται μόνο στην κατάκτηση του τίτλου.

Η σεζόν έφτανε στο τέλος της και τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα για την ομάδα του Πειραιά. Λίγο έλειψε να συμπληρώσει δύο μήνες χωρίς νίκη. Όλα αυτά συσσωρεύτηκαν και δημιούργησαν ένα κλίμα περίεργο το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό μία μοναδική ευκαιρία για να γλυκάνει μία περίεργη χρονιά.

Αυτή η ευκαιρία δεν ήταν άλλη από το να πάρει το πρωτάθλημα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μέσα στο γήπεδο του βασικού ανταγωνιστή για την κατάκτηση του τίτλου οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έδωσαν την καλύτερη τους φετινή παράσταση. Έκαναν ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και με ανατροπή πήραν παλικαρίσια το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Έφτιαξαν όμορφα τη δική τους ιστορία και δημιούργησαν πρόβλημα στον αντίπαλο του, αφού έγινε αυτό που δεν ήθελαν. Το διατυμπάνιζαν τόσες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Το είπε και ο Βιεϊρίνια πριν την έναρξη του αγώνα ότι δεν θέλει να συμβεί αυτό.

Και τελικά ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στον ΠΑΟΚ, που σε πέντε ματς δεν τον έχει νικήσει, πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα που το πήρε εύκολα σε γενικές γραμμές, αλλά από εδώ και στο εξής έχει μπροστά του αρκετή δουλειά. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ και ο τρόπος που ήρθε δεν αναιρεί τίποτα απ' όσα έχουν προηγηθεί και ούτε διαγράφει όσα έχουν συμβεί τη φετινή χρονιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα από εδώ και στο εξής για να πάρει μηνύματα ενόψει της νέας χρονιάς. Τα πιο ηχηρά μηνύματα, όμως τα πήρε από τον Ρόνι Λόπες, τον άνθρωπο που είχε παραγκωνίσει εδώ και μήνες. Γκολ πρωτάθλημα με τα Γιάννενα και σφραγίδα στην Τούμπα από τον Πορτογάλο. Το σημαντικότερο είναι ότι συνολικά είχε μία πολύ καλή και πειστική εικόνα. Ίσως γίνει η ανατροπή, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία.