ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Πανηγύρισε το 47ο στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός με ανατροπή νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ των Λόπες (51'), Ρέαμπτσιουκ (62') και τελείωσε μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Είχαν προηγηθεί οι Θεσσαλονικείς στο 10' με τον Μουργκ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Πανηγύρισε το 47ο στην Τούμπα

Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ βάρυνε το κλίμα στον Ολυμπιακό και άπαντες γνώριζαν πως μία καλή αντίδραση θα ήταν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Οι πρωταθλητές νίκησαν τους Θεσσαλονικείς με 2-1 κάνοντας ανατροπή του σκορ και τελείωσαν και μαθηματικά με το 47ο πρωτάθλημα και μάλιστα στο "σπίτι" του αντιπάλου τους. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 10' με τον Μουργκ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν στο 51' με τον Λόπες και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 62'. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα με διπλό μάλιστα στην Τούμπα.

Με τέσσερις αλλαγές ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 έχοντας στην άμυνα τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, ενώ στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης και στην επίθεση οι Λόπες, Μασούρς, Τικίνιο. Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή έπαιξε με Τσιγγάρα, Κούρτιτς και στην επίθεση με Μουργκ, Σοάρες, Μιτρίτσα και Τσόλακ.

Προδόθηκε πάλι από την άμυνα

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, όμως, προδόθηκε γι' ακόμα μία φορά από την κακή συμπεριφορά της άμυνας του. Στο 10' ο ΠΑΟΚ βρήκε κενό στην αριστερή πλευρά των Πειραιωτών, ο Μπα έκανε λάθος και ο Μουργκ σκόραρε μετά την πάσα του Σοάρες. Μετά το γκολ οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς ανέβασαν τις γραμμές του και ο ΠΑΟΚ περίμενε στο μισό γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς περισσότερο περίμεναν τις κόντρες κι ενώ είχαν και το υπέρ τους σκορ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη τις κακές επιστροφές των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και τα πολλά κενά που υπήρχαν. Μπορεί να έλειψε η μεγάλη φάση από τον ΠΑΟΚ, όμως, ήταν πολύ πιο επικίνδυνος και έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα σε μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Λόπες να δημιουργήσει κάτι. Επιθετικά ο Πορτογάλος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός, αλλά και αυτός υπήρχαν στιγμές που έδειχνε μόνος. Επιθετικά οι Πειραιώτες φάνηκαν στο 31' με τον Μαντί Καμαρά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαν ανάπτυξη από τον άξονα.

Άλλος Ολυμπιακός στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα του προκειμένου να ψάξει το γκολ. Έτσι έβαλε στο γήπεδο τους Ροντρίγκες, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί, αντί των Μπουχαλάκη, Μασούρα και Τικίνιο. Οι Πειραιώτες από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αλλαγμένοι προς το καλύτερο και με πολύ διάθεση για να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Κέρδισαν πολλές κατοχές και ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει μείνει στο 1-0 και φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την επιθετικότητα του Ολυμπιακού.

Δύο γκολ σε έντεκα λεπτά και ανατροπή

Κάπως έτσι στο 51' ο Γκάρι συνδυάστηκε ωραία με τον Ελ Αραμπί γύρισε για τον Λόπες και εκείνος έκανε το 1-1. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατέβασαν ρυθμό και στο 62' ήρθε και δεύτερο γκολ από τον Ρέαμπτσιουκ έπειτα από μία γρήγορη επίθεση που εκδήλωσε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μαρτίνς μέσα σε έντεκα λεπτά σκόραρε δύο φορές εξαργυρώνοντας έτσι την καλή εικόνα που είχε στο δεύτερο μέρος και την διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες του να αντιδράσουν.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφερε τις γραμμές του πιο ψηλά. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ψάξουν την ισοφάριση. Από την πλευρά των γηπεδούχων δημιουργήθηκαν οι όποιες καλές ευκαιρίες. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το παιχνίδι και το υπέρ του σκορ, ενώ από ένα σημείο και μετά έπαιξε με τρεις στόπερ τους Λαλά, Σωκράτη και Αβραάμ έχοντας φουλ μπακ τους Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ. Παρά την προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός με το 2-1 στην Τούμπα πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 10' Μουργκ, 51' Λόπες, 62' Ρέαμπτσιουκ

Κίτρινες: 37' Μασούρας, 71' Λόπες, 89' Μ. Καμαρά, 90+3 Σίντκλεϊ, 90+4 Άκπομ

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Σίντκλεϊ - Τσιγγάρας (60' Σβαμπ), Κούρτιτς - Μουργκ, Σοάρες (60' Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75' Ολιβέιρα)- Τσόλακ (63' Άκπομ)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Σωκράτης, Μπα (64' Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ - Μπουχαλάκης (46' Α. Καμαρά), Εμβιλά, Μ. Καμαρά - Μασούρας (46' Ροντρίγκες), Λόπες (78' Βρουσάι), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).