Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Τον πήρε και τον…σήκωσε

Ο Ιωνικός συνέτριψε 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Νεάπολη και τον άφησε 4 βαθμούς πίσω από την προτελευταία Λαμία

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Τον πήρε και τον…σήκωσε

Ο Ιωνικός χωρίς άγχος εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σκόραρε δυο φορές με τον Κιάκο (26’, 39’) και έβαλε τις βάζεις για να φτάσει στη νίκη παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, από τα άκρα με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβλήματα από τα άκρα με τους Βιτλή, Ντεντάκη να έχουν ζητήματα και για αυτό έγιναν αλλαγή στην ανάπαυλα.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε δυνατά στην επανάληψη, οι αλλαγές του Τεννέ βοήθησαν και ήρθε το γκολ από τον Ιωαννίδη στο 49’ για να βάλει ξανά την ομάδα του μέσα στο ματς. Εκεί λοιπόν που οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν στην ανατροπή, είχαν την ψυχολογία αλλά και την ανάγκη για βαθμό-βαθμούς, ήρθε ο Άοσμαν στο 61’ να…εκτελέσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σημειώνοντας το 3-1. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χουτεσιώτης, ο οποίος σταμάτησε Σλίβκα, Ιωαννίδη και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης να μειώσει γρήγορα σε 3-2.

Ο Κάστρο στο 87' με αυτογκόλ έκανε το 4-1 και στο φινάλε ο Καμπράλ μετά την πάσα του Λένις διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 5-1

Γήπεδο Νεάπολης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 26’, 39’ Κιάκος, 61’ Άοσμαν, 87' αυτογκόλ Κάστρο, 92' Καμπράλ – 49’ Ιωαννίδης

Οι συνθέσεις…

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Ρομαό, Σάντσες, Τσιριγώτης (90’ Πογκοσιάν) – Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Κιάκος (84’ Βαφέας) – Άοσμαν (84’ Πλατέλλας) – Λένις, Μάντζης (90’ Καμπράλ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Σόρτσαν – Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Βιτλής (46’ Τσιλούλης) – Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν – Μαρτίνες (74’ Τσίμπσαχ) – Ντάουντα (61’ Εμπακόγκου), Ιωαννίδης