Ολυμπιακός: Η φιέστα και η αναγκαστική επιστράτευση των «τελειωμένων» που «κάτι» δείχνει!

Η έμμεση παραδοχή του Πέδρο Μαρτίνς με την ξαφνική εμφάνιση των Ρόνι Λόπες και Πιερ Κούντε ως προς την (κακή) διαχείριση του υλικού το τελευταίο τετράμηνο. Η ώρα της φιέστας, αλλά και της επανεκκίνησης πλησιάζει…

Ολυμπιακός: Η φιέστα και η αναγκαστική επιστράτευση των «τελειωμένων» που «κάτι» δείχνει!

Πρώτα απ’ όλα ας ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας… Ο Ολυμπιακός ορθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς. Έχει χτίσει ήδη μία φορά τους Πειραιώτες από την αρχή, μπορεί να το ξανακάνει ακόμη μία. Αρκεί φυσικά και ο Πορτογάλος τεχνικός να αρχίσει να ξεμπερδεύει ορισμένα πράγματα στο μυαλό του.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα το μοναδικό παράπονο που μπορεί να έχει από τους παίκτες του για το πρώτο ημίχρονο, είναι ότι βρήκαν μόνο δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα. Και φάσεις έβγαλε, και πιεστικός ήταν, και είχε συνεχώς σε εγρήγορση τον Λοντίγκιν.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εν μέρει «μία από τα ίδια»… Έδωσε δικαιώματα, ισοφαρίστηκε, κυνήγησε το νικητήριο γκολ πιέζοντας ασφυκτικά τον ΠΑΣ (σ.σ. κάτι που δεν έκανε σε άλλα παιχνίδια), κινδύνευσε και ο ίδιος με το 2-3 αν ήταν πιο προσεκτικοί οι Γιαννιώτες στην τελική πάσα και κατάφερε στο 90+8’ να πάρει τη νίκη με μία γκολάρα του Ρόνι Λόπες.

Είτε κέρδιζε ο Ολυμπιακός, είτε έχανε βαθμούς, το πρωτάθλημα δεν θα το έχανε… Και δεν θα το έχανε, γιατί πολύ απλά και να το προσέφερε στον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν τέτοια «δωράκια». Οπότε, είναι πολύ πιθανό την Τετάρτη (4/5) μέσα στην Τούμπα να γίνει το πρώτο μέρος της... φιέστας!

Προσωπικά από το ματς με τον ΠΑΣ δεν μας άρεσαν όλα όσα ακούστηκαν μετά το παιχνίδι. Αναφερόμαστε στις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις των Μαρτίνς και Λόπες ως προς το χρόνο συμμετοχής του δεύτερου. Ο μεν Μαρτίνς είπε ότι «πάντα στηριζόμαστε πάνω του». Ο δε Λόπες δήλωσε ότι «ήμουν καιρό έξω, χωρίς να ξέρω το γιατί». «Τρακάρουν» οι τοποθετήσεις των δύο ανδρών και βεβαίως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ας μην κοροϊδευόμαστε… Από τον Γενάρη δεν υπάρχει κανένας Λόπες στο πλάνο. Τα μαντάτα μάλιστα, είχαν φτάσει μέχρι την Σεβίλλη που αρχικώς επιχείρησε τον Φλεβάρη να τον στείλει στην Κόνιασπορ και εδώ και δύο μήνες ψάχνεται να τον στείλει δανεικό κάπου αλλού το καλοκαίρι.

Το δεύτερο που κρατάμε είναι ότι ο Μαρτίνς εμμέσως παραδέχτηκε ότι δεν έχει κάνει την καλύτερη διαχείριση του υλικού που είχε στα χέρια του μέσα στη σεζόν. Κάτι δείχνει όταν αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον Κούντε γιατί έχει αρχίσει να μένει από… λάστιχα ο Εμβιλά και τον Λόπες, επειδή λόγω έλλειψης καθαρού μυαλού από την κόπωση, ο Μασούρας έδωσε δύο αντεπιθέσεις – φαρμάκι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όταν αναγκάζεται – γιατί δεν έχει πλέον άλλες επιλογές - να επιστρατεύσει δύο ποδοσφαιριστές που δεν θα βρίσκονται τη νέα σεζόν στο λιμάνι και τους το έχει δείξει με ξεκάθαρο τρόπο από τον Φλεβάρη αφήνοντάς τους συνεχώς στην εξέδρα (σ.σ. με εξαίρεση τα τελευταία ματς, γιατί αλλιώς δεν συμπληρωνόταν 20άδα), εμμέσως παραδέχεται και τα λάθη που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ποια είναι αυτά; Ότι κακώς πήγε με ένα γκρουπ 13-14 παικτών να βγάλει όλη τη χρονιά και να μην δώσει τη δυνατότητα σε παίκτες όπως ο Κούντε ή ο Λόπες να πάρουν ματς στα πόδια τους. Και δεν το λέμε αυτό, γιατί οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν αν αξίζουν να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στο λιμάνι (σ.σ. άλλωστε οι αποφάσεις έχουν παρθεί), αλλά για να μην τραβήξουν το κουπί οι υπόλοιποι που δεν έχουν κάτσει ούτε μια μέρα και παίζουν συνεχώς στα «κόκκινα».

Ο Ρόνι Λόπες με τις ενέργειες που έκανε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, θύμισε κάτι από τον Ρόνι Λόπες της Μονακό. Μόνο που φαίνεται ότι είναι πλέον αργά, ασχέτως αν φταίει ή δεν φταίει ο ίδιος για το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν «παροπλισμένος».

Η ώρα της φιέστας πλησιάζει και θα πρέπει ο κόσμος να πανηγυρίσει τον τίτλο. Πλησιάζει όμως και η ώρα της επανεκκίνησης...