Έβγαλε ψυχή και έβγαλε την ψυχή...

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον ΠΑΣ είχε συμπεριφορά... Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ήταν η φετινή ομάδα του άγχους και της αγωνίας. Όλη η εικόνα σε ένα ματς...

Έβγαλε ψυχή και έβγαλε την ψυχή...

Σε αυτό το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε η «μεγάλη εικόνα» της φετινής πειραϊκής ομάδας. Οι δυνατότητες που έχει όταν πρέπει να βγάλει αντίδραση και ψυχή, αλλά και τα κενά που παρουσιάζει όταν (νομίζει πως) εξασφαλίζει το αποτέλεσμα. Με συνέπεια να τρέχει και να μη φτάνει ή μερικές φορές να... φτάνει με δραματικό τρόπο όπως συνέβη με το γκολ του Ρόνι Λόπες.

Ο Ολυμπιακός (και) φέτος έχει ποδοσφαιριστές με σπουδαία κλάση σαν κι αυτή του χρυσού σκόρερ του, αλλά και με πολύ μικρή προσφορά αναφέροντας ξανά το παράδειγμα του συγκεκριμένου παίκτη. Ο Ολυμπιακός (και) φέτος έχει τη δυνατότητα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ και σε κάποια άλλα παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά έχει και πολύ μεγάλες αδυναμίες οργανωμένου ποδοσφαίρου, αποτελεσματικότητας, αμυντικών συμπεριφορών, σταθερότητας. Όπως βέβαια και σοβαρά κενά σε κάποιες θέσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη διάρκεια απόδοσης κάποιων παικτών, για λόγους που λίγο ως πολύ όλοι ξέρουμε.

Το να προηγηθεί 2-0 με τον (πολύ οργανωμένο τακτικά και εξαιρετικά δομημένο και αυτοματοποιημένο) ΠΑΣ δεν θα έπρεπε φυσικά να κάνει εντύπωση. Το ότι αυτό το 2-0 με βάση την απόδοση της ομάδας στο πρώτο μέρος δεν ήταν μεγαλύτερο, σίγουρα θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση. Το ότι το 2-0 έγινε 2-2 (και θα μπορούσε και χειρότερα) απλά σε κάνει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Πώς μπορεί αυτή η ομάδα, στο ίδιο ματς, στην ίδια σεζόν ή να βγάζει ψυχή στο γήπεδο ή να... σου βγάζει την ψυχή μέχρι να νικήσει (αν νικήσει).

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι ότι δεν είναι τόσο κακός όσο τον παρουσιάζουν οι αντίπαλοί του και φυσικά ότι δεν είναι τόσο καλός όσο τον θέλει ο ίδιος ο οργανισμός του. Και πέραν της αποθέωσης που γνωρίζει δικαίως ο Λόπες αυτές τις ώρες, καλό θα είναι να αναγνωριστεί η προσφορά των δύο παικτών της φωτογραφίας, του κορυφαίου σκόρερ της ομάδας και του μοναδικού κλασικού εξτρεμ που έχει. Των παικτών δηλαδή που έβαλαν την ομάδα μπροστά στο σκορ, προτού έρθει η λύτρωση των καθυστερήσεων...