Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Και στο… βάθος Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 1-0 του Άρη στη Λεωφόρο, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έκανε σοβαρό βήμα για την έξοδό του στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Και στο… βάθος Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς επικράτησε με 1-0 του Άρη στη Λεωφόρο και αύξησε τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει την έξοδό του στην Ευρώπη.

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν με δέκα παίκτες στο 45’ λόγω αποβολής του Καμαρά, αλλά έπαιξαν συγκριτικά καλύτερα στην συνέχεια χωρίς όμως να καταφέρουν ανατρέψουν την κατάσταση.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά τον Άρη, τον ανάγκασε να κάνει λάθη και κυρίως να μην μπορεί να απλώσει το παιχνίδι του.

Την ίδια στιγμή και οι Θεσσαλονικείς είχαν καταφέρει να… απενεργοποιήσουν τον Χουάνκαρ με τον Σάσα και πίεζαν ασφυκτικά τους Πέρεθ, Παλάσιος.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να… ξεκλειδώσουν την άμυνα του Άρη με το γκολ του Σένκεφελντ στο 28’ από στημένη φάση, ενώ στο 45’ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε το λάθος και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς είδε την δεύτερη κίτρινη.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν την υπεροχή στο β’ μέρος.

Ειδικότερα για 15’ με τον Ιτούρμπε να… αλωνίζει στην αριστερή πλευρά προκάλεσαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στον Μπρινιόλι.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί την κατάσταση με τον Κουρμπέλη αμυντικό χαφ και να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 1-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Άρης 1-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Σκόρερς: Σένκεφελντ (28’)

Κίτρινες: Βέλεθ (45’), Πέρεθ (67’), Χουάνκαρ (69’), Βιτάλ (93’) - Γκάνεα (32’), Καμαρά (42’, 45’), Φαμπιάνο(93’)

Κόκκινη: Καμαρά (45’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ-Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (λ.τ. 30’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης) – Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος)


ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργκος): Κουέστα- Εμπακατά, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο – Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (62’ Εντιαγιέ), Ματίγια - Μαντσίνι (84’ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (62’ Πάλμα), Καμαρά.