Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ένας «ξεχασμένος» τον γλίτωσε από χοντρό κάζο στο 90+8'!

Ο Ολυμπιακός έδειχνε φέτος ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 στα παιχνίδια και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα λίγο έλειψε να μην κρατούσε ούτε το 2-0, καθώς ο «Άγιαξ» ισοφάρισε σε 2-2 στο 80’. Ο ξεχασμένος Ρόνι Λόπες, όμως, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων  έσωσε τους Πειραιώτες και… 3-2 στην τελευταία φάση του ματς. Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά, έστω και με αυτόν τον τρόπο, για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ένας «ξεχασμένος» τον γλίτωσε από χοντρό κάζο στο 90+8'!

Απίστευτα πράγματα στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ κοντά στο να σπάσει άλλο ένα δικό του αρνητικό ρεκόρ. Από εκεί που δεν μπορούσε μέσα στη σεζόν και ειδικά το τελευταίο διάστημα, να κρατήσει το υπέρ του 1-0, έφτασε στο σημείο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίζεται σε 2-2 στο 80’ κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-0! Ο Ρόνι Λόπες γλίτωσε τους Πειραιώτες από ένα ακόμη… πατατράκ, καθώς στο 98’ με ένα μαγικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ 4-2-3-1

Εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μπα έπαιξε όπως αναμενόταν στο πλευρό του Παπασταθόπουλου και κατ’ επέκταση με τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Βρουσάι και Ρέαμπτσιουκ στα δύο άκρα της άμυνας, τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη δίδυμο στα χαφ, τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα φτερά και τον Καρβάλιο πίσω από τον Ελ Αραμπί. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και ο ΠΑΣ, με τον Ηρακλή Μεταξά να κάνει την έκπληξη, αφήνοντας στον πάγκο τον Σάλιακα.

ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΑΣ!

Ο Ολυμπιακός λες και τον είχε χτυπήσει… ηλεκτρικό ρεύμα, βγήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια και με σκοπό να πετύχει το συντομότερο δυνατόν ένα γκολ. Έχοντας για ακόμη μία φορά τον Γκάρι Ροντρίγκες σε πολύ καλή μέρα, κατάφερε πολύ νωρίς να ανοίξει το σκορ με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 6’. Αυτό ήταν! Οι Πειραιώτες πήραν για τα καλά τα «πάνω» τους και έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ σχεδόν για ολόκληρο το ημίχρονο, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν με τίποτα. Ο Περέα ήταν απομονωμένος, ο Λιάσος που έπαιζε αριστερό εξτρέμ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα (για αυτό αντικαταστάθηκε άρον-άρον από τον Σάλιακα στο 36’), ενώ και ανασταλτικά οι Γιαννιώτες έδειχναν να μην μπορούν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους με ηρεμία. Στο 13’ ο Καρβάλιο με καλοχτυπημένο φάουλ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο 17’ ο Μπουχαλάκης σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 23’ το σουτ του Εμβιλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή και κατέληξε κόρνερ, στο 25’ ο Ελ Αραμπί δεν έβαλε καλά το πόδι του στην μπαλιά – ξυραφιά του Γκάρι, στο 28’ ο Μασούρας σούταρε άουτ, στο 33’ ο Μπα με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο και στο 40’ ο Γκάρι σούταρε άουτ. Όλα αυτά ήταν τελικές με καλές προϋποθέσεις. Τελικά κατάφερε στο 43’ με την ασίστ του Μασούρα στον Ροντρίγκες και το ψύχραιμο πλασέ του Αφρικανού να σημειώσει το 2-0 και να αποδίδει… ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι παίκτες του ΠΑΣ με πρωταγωνιστή τους Κάργα και Στάνκο χάλασαν το μυαλό των γηπεδούχων. Ο Κάργας είχε μία κοκορομαχία με τον Μπουχαλάκη και έπεσε στο έδαφος, προσπαθώντας να κερδίσει την αποβολή του αρχηγού του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια ο Στάνκο τσακώθηκε με τον Ελ Αραμπί. Εκεί λοιπόν οι Πειραιώτες αποσυντονίστηκαν και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία αντεπίθεση ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ με τον Περέα, έπειτα από ωραία συνεργασία που προηγήθηκε των Πίρσμαν και Στάνκο, μειώνοντας σε 2-1 στη μοναδική καλή φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Εύστοχος στο 100% ο ΠΑΣ, άστοχος ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα από τα δύο που σημείωσε…

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ… 2-2!

Στα πρώτα 5-10 λεπτά ο Ολυμπιακός πατούσε καλά στο χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από κάποιο σημείο και μετά οι παίκτες του Μαρτίνς παρουσίασαν εμφανή σημάδια κόπωσης, με πρώτο-πρώτο τον Μασούρα που έκανε δύο-τρία φθηνά λάθη. Σε ένα εξ αυτών ο Γκαρντάβσκι στο 63’ βρέθηκε τετ α τετ και ο Βατσλίκ είπε «όχι». Νωρίτερα στο 61’ ο Ολυμπιακός πέτυχε τρίτο γκολ με τον Ροντρίγκες, αλλά ακυρώθηκε σωστά επειδή ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ. Λίγα λεπτά πιο πριν στο 57’ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Εραμούσπε από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, από το ριπλέι φάνηκε ότι υπάρχει υποψία χεριού, αλλά το VAR έδειξε ότι δεν υπάρχει κάτι. Ο ΠΑΣ πήρε τελικά θάρρος και κατάφερε στο 80’ με τον Σνάιντερ να ισοφαρίσει σε 2-2 και να παγώσει το Καραϊσκάκη.

Ο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΛΟΠΕΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα πάθαινε τρελό κάζο, ήρθε ο Ρόνι Λόπες για να θυμίσει κάτι από τον… Λόπες της Μονακό. Αρχικά υποχρέωσε στο 95’ τον Λοντίγκιν σε εντυπωσιακή απόκρουση και στο 98’ με ένα γκολ μαγεία έσωσε την παρτίδα για τους Πειραιώτες. Το γεγονός ότι ο… ξεχασμένος Λόπες εμφανίστηκε και χάρισε το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η εικόνα των πρωταθλητών που κόντεψαν να χάσουν βαθμούς, παρότι προηγήθηκαν με 2-0.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Καραντώνης (Άρτας)

Σκόρερ: 6’ Ελ Αραμπί, 43’ Ροντρίγκες, 90+8’ Λόπες – 45+3’ Περέα, 80’ Σνάιντερ

Κίτρινες: 41’ Σάλιακας, 43’ Πίρσμαν, 44’ Στάνκο, 44’ Μπουχαλάκης, 86’ Οικονομόπουλος, 97’ Παπασταθόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (83’ Κούντε), Μπουχαλάκης (56’ Μαντί Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (83’ Βαλμπουενά), Μασούρας, Καρβάλιο (83’ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ (62’ Λώλης), Περέα, Εραμούσπε, Σνάιντερ (85’ Οικονομόπουλος), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Πίρσμαν, Λιάσος (36’ Σάλιακας)