Έχει πολλά να σταματήσει ο Ολυμπιακός πριν από τη φιέστα και τις αλλαγές

Οι αποφάσεις για τη νέα χρονιά είναι δεδομένες στον Ολυμπιακό. Το άμεσο έχει να κάνει με την επιστροφή στην αποτελεσματικότητα και τη διακοπή πρωτοφανών αρνητικών σερί. 

Έχει πολλά να σταματήσει ο Ολυμπιακός πριν από τη φιέστα και τις αλλαγές

Ο Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικός τη νέα σεζόν, με σκοπό να είναι και πάλι πρώτος στην Ελλάδα και με συμμετοχή στο Champions League, να διορθώσει κακώς κείμενα της φετινής σεζόν και να βελτιώσει πολύ την αγωνιστική εικόνα του. Δεν είναι κάτι κρυφό ούτε μη αναμενόμενο, το βλέπουν και μέσα στη διοίκηση, το έχουν αποφασίσει, το λένε και θα επιδιώξουν να το κάνουν.

Προτού φτάσει η ώρα των αλλαγών, των διορθώσεων, των εκκαθαρίσεων και της ενίσχυσης του ρόστερ σε ποιότητα και χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός πρέπει πράγματι να έχει πάνω απ' όλα το μυαλό του στο τώρα. Στο παρόν. Στη διασφάλιση του τίτλου και στη δημιουργία των συνθηκών ώστε αυτός ο τίτλος πράγματι να πανηγυριστεί όπως του αξίζει, διότι δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος επειδή μια ομάδα το έχει πάρει πολλές φορές ή επειδή το εξασφάλισε ξανά πολύ νωρίς. Ασχέτως εάν το έκανε περισσότερο επειδή ο ανταγωνισμός ήταν χαμηλότερος του αναμενομένου και λιγότερο επειδή ο ίδιος ο επίδοξος πρωταθλητής έθελξε με την απόδοσή του. Αλλά είπαμε. Αυτά έχουν συζητηθεί, αναλυθεί και ήδη αποφασιστεί, όπως και δημοσίως δηλώνεται από διοικητικά στελέχη σχετικά με τις αποφάσεις του καλοκαιριού.

Αυτό που τώρα έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς και το υπάρχον ρόστερ, έπειτα από την απογοήτευση του αποκλεισμού στο Κύπελλο, είναι να βάλει τέλος σε μια σειρά γεγονότων που δεν συνάδουν με την πορεία της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια και γενικότερα.

Πάνω απ' όλα τώρα μετράει το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός ενάμιση μήνα χωρίς νίκη. Ούτε να έχει μία νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες του. Ούτε καμία νίκη στους πέντε πιο πρόσφατους. Ούτε να έχει βάλει μόνο μία φορά σε αυτή τη σειρά αγώνων πάνω από ένα γκολ. Ούτε να έχει δύο ματς χωρίς σκορ. Ούτε να έχει δεχτεί σε όλα αυτά τα ματς γκολ πλην του πρώτου ημιτελικού, παρόλο μάλιστα που αντικειμενικά ο γκολκίπερ του είναι αυτή την εποχή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του. Αυτά πρέπει να σταματήσουν στο ματς με τον ΠΑΣ. Να μπει ένα τέλος, διότι δεν αρμόζει στον πρωταθλητή αυτής της σεζόν. Είτε πάρει τον τίτλο στην Τούμπα σε λίγες μέρες είτε αργότερα. Η πίεση υπάρχει, είναι λογικό. Η κριτική δικαιολογημένη. Αλλά στην πίεση και στην κριτική όποιος είναι στον Ολυμπιακό πρέπει να ξέρει να αντέχει. να αντιδρά και να ανταποκρίνεται.

Σε γενικές γραμμές ποιοί μπορούν να το κάνουν αυτό είναι αποδεδειγμένο. Δεν θα κριθεί στο φινάλε αυτής της σεζόν. Κάποιοι, όμως, έχουν την ευκαιρία (πιθανώς τελευταία) να δείξουν ότι κι εκείνοι μπορούν...