Μεταξάς: «Δεν παύει να είναι ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (1/5) στο Φάληρο, την αγωνιστική κατάσταση των «ερυθρολεύκων», αλλά και για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι παίκτες του.

Μεταξάς: «Δεν παύει να είναι ο Ολυμπιακός»

Ξεκάθαρος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κίνητρο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (1/5), παρότι απομακρύνθηκε από τις ευρωπαϊκές θέσεις ήταν ο Ηρακλής Μεταξάς, στη σημερινή (29/4) Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πόσο εύκολο είναι να βρεθεί κίνητρο για τους παίκτες από τη στιγμή που ο ΠΑΣ είναι μακριά από την 4η θέση: «Αυτό που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στα παιδιά και λίγο-πολύ νομίζω ότι τα καταφέραμε, είναι να μη σκέφτονται έτσι, γιατί αν σκέφτεσαι έτσι το κίνητρο θα σου έρθει το πολύ 3-4 φορές τον χρόνο. Θέλω κάθε φορά το κίνητρο να είναι το ίδιο το παιχνίδι.

Αυτή η χαρά που σου δίνει μία νίκη που τη νιώθεις ακόμα περισσότερο αν προέρχεσαι από ήττα, πόσο μάλλον εμείς που έχουμε καιρό να κάνουμε μια νίκη, αυτό είναι το κίνητρο κι αυτό δεν έχει σχέση με τη θέση που είσαι στη βαθμολογία, αλλά έχει σχέση με το όταν βάζω τα πόδια μου στο γήπεδο, θέλω να νικήσω οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τον Ολυμπιακό που είναι «πληγωμένος» ύστερα τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο και ποιο μπορεί να είναι το «κλειδί» μίας ενδεχόμενης επιτυχίας του ΠΑΣ: «Το κλειδί θα είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι όσο καλά το κάναμε επιθετικά με την ΑΕΚ και όσο καλά το κάναμε αμυντικά στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν καταφέρουμε αυτά τα δύο κομμάτια να τα δείξουμε σ’ ένα παιχνίδι, τότε δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο».

Για τις απουσίες: «Οι σίγουρες είναι ο Μίνα με ίωση, ο Κόντε με τραυματισμό και ο Μορέιρα που θα χάσει όλα τα ματς λόγω ρήξης μηνίσκου. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί επέμβαση, αλλά δεν θα προλάβει άλλο ματς φέτος. Σήμερα δεν ήταν διαθέσιμος και ο Γκαρντάβσκι, που χτύπησε χθες και δεν ξέρω ακόμα τι έχει. Είναι στον γιατρό και θα μάθουμε σύντομα».

Για το αν θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από αγώνα Κυπέλλου διάρκειας 120 λεπτών: «Δεν νομίζω, γιατί σε όποια κατάσταση και να είναι ο Ολυμπιακός, δεν παύει να είναι ο Ολυμπιακός. Το είπα κι άλλη φορά, το να βγει ο Σωκράτης και να μπει ο Μανωλάς δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Και οι δύο είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα.

Αν σκέφτεται κάποιος έτσι, δεν θα έχει καταλάβει που πάμε και με ποιον παίζουμε. Θα είναι σε λάθος μέρα, σε λάθος γήπεδο. Άμα κάποιος σκέφτεται έτσι, καλύτερα να μην παίξει την Κυριακή. Δεν νομίζω, όμως, ότι σκέφτεται κάποιος έτσι».

Για τον τραυματισμό του Κόντε και πότε συνέβη: «Πριν το ματς με την ΑΕΚ. Δεν το είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν και αποδείχτηκε πιο σημαντικό τελικά. Είναι λογικό μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό όπως οι χιαστοί, προσπαθείς να προστατεύσεις μυϊκά τη μία μεριά, σε τραβάει η άλλη.

Ο Κόντε έκανε τόσο δυνατή προπόνηση που δεν κατάλαβε ότι είχε πρόβλημα. Μάλλον εκεί κορόιδεψε λιγάκι τον εαυτό του, γιατί μετά μας είπε ότι κάτι ένιωθε που δεν έδωσε σημασία».

Για το αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν: «Επειδή ξεκινάμε περίπου ίδια ημερομηνία το επόμενο πρωτάθλημα, περίπου ίδια θα είναι και η προετοιμασία. Ακόμα δεν έχουμε κλείσει προπονητικό κέντρο, αλλά το συζητάμε και ξέρουμε τι θα κάνουμε».

Για το αν βλέπει τους παίκτες που πιθανόν θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι, να είναι πνευματικά ακόμα εδώ και έτοιμοι να δώσουν το 100% μέχρι τέλους: «Ως τώρα αυτό βλέπω. Πάντως, άσχετα αν κάποιος μείνει ή φύγει, αν δεν μου δώσει το 100% στην προπόνηση δεν θα παίξει, θα βάλω άλλον που θα μου το δώσει.

Δυστυχώς κι εγώ ως παίκτης δεν το είχα καταλάβει, αλλά αν θες να πας καλά και στην επόμενη ομάδα σου πρέπει ως την τελευταία μέρα να παίξεις όλα τα παιχνίδια στο 100%. Άμα χαλαρώσεις τώρα και πεις ότι θα ανεβάσεις ρυθμούς τον Αύγουστο, πάει θα σε φάνε οι άλλοι που δεν θα κάνουν τέτοιο διάλειμμα και θα είναι πιο έτοιμοι. Θα σε περάσουν, δεν θα σε περιμένει κανένας που θέλει την ίδια θέση μ’ εσένα.

Γι’ αυτό κοίταξε να είσαι ένα λεπτό νωρίτερα στην προπόνηση για να μη σου φάει κανένας τη θέση. Αυτή η σκέψη ισχύει για όλους είτε φύγουν είτε μείνουν. Ο παίκτης πρέπει να καταλάβει ότι η καριέρα είναι 10-12 συνεχόμενα χρόνια προπόνησης και δεν αρχίζει κάθε Αύγουστο».