Ολυμπιακός: Παλιοί γνώριμοι στους νέους υποψήφιους αντιπάλους των προκριματικών του Champions League

Ο Ολυμπιακός έμαθε πέντε νέους υποψήφιους αντιπάλους για τα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League. Οι δύο παλιές γνώριμες Λουντογκόρετς και Σλόβαν Μπρατισλάβας μπορεί να ξαναβρεθούν στο δρόμο του. Εσχάτως πανηγύρισαν τίτλους οι Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Σκούπι (Β. Μακεδονία) και Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) και δεν αποκλείεται να τις συναντήσει! 

Ολυμπιακός: Παλιοί γνώριμοι στους νέους υποψήφιους αντιπάλους των προκριματικών του Champions League

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το μυαλό του στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Τετάρτη (27/4) στο Καραϊσκάκη, αλλά την ίδια στιγμή βγαίνουν και οι υποψήφιοι αντίπαλοί του για τα προκριματικά του Champions League το ερχόμενο καλοκαίρι.

Είτε ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον α’ προκριματικό γύρο, είτε από τον β’ (εφόσον ισχύσουν οι κυρώσεις στην Ρωσία και δεν πάρει το Champions League η Βιγιαρεάλ), έχουν βγει ήδη ορισμένοι υποψήφιοι αντίπαλοι.

Από τον... Ιανουάριο γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει στο δρόμο του μία εκ των Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Τομπόλ (Καζακστάν), Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Βίκινγκουρ (Ισλανδία), RFS (Λετονία) ή Κλασβικάρ (Ν. Φερόε).

Οι συγκεκριμένες ομάδες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες νωρίτερα μέσα στη σεζόν, επειδή τα πρωταθλήματά τους ολοκληρώνονται πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πρωταθλήματα έχουν πάρει ήδη και οι Μάλμε (Σουηδία) και Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), αλλά στους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους θα είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στο γκρουπ των «ισχυρών» στις κληρώσεις. Οπότε, από τον γ’ προκριματικό γύρο μπορεί να τους συναντήσει.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αναδειχθεί κι άλλες ομάδες πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Και μαθηματικά πρωταθλήτριες για την ακρίβεια.

Πρόκειται για τις δύο ομάδες που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι, την Λουντογκόρετς της Βουλγαρίας (από τον γ’ προκριματικό μπορεί να την πετύχει) και την Σλόβαν Μπρατισλάβας της Σλοβακίας (από τον β’). Πριν από μερικές μέρες στέφθηκε πρωταθλήτρια Βοσνίας η Ζρίνσκι Μόσταρ, πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ η Λίνκολν και το Μ. Σάββατο (23/4) πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιστορία της η Σκούπι στην Β. Μακεδονία.

Όλες οι παραπάνω λοιπόν είναι εν δυνάμει υποψήφιοι αντίπαλοι των Πειραιωτών. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να ξαναδούμε ζευγάρι Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς ή Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας!

Λίνκολν, η πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ

Λίνκολν, η πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ

Λουντογκόρετς, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας

Λουντογκόρετς, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας

Σλόβαν Μπρατισλάβας, η πρωταθλήτρια Σλοβακίας

Σκούπι, η πρωταθλήτρια Β. Μακεδονίας

Ζρίνσκι Μόσταρ, η πρωταθλήτρια Βοσνίας