Ονιεκούρου: Σε ποια ομάδα της Τουρκίας θα κάτσει η... μπίλια;

Ο Χένρι Ονιεκούρου που θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό, φέρεται να έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία. Πόσο κοντά ή μακριά είναι από την πραγματικότητα τα σενάρια από την γειτονική χώρα; Κατά πόσο έχει βάση τo τελευταίο σενάριο από Τραπεζούντα για τον Νιγηριανό και τον... Γιουνούς Μαλί; 

Ονιεκούρου: Σε ποια ομάδα της Τουρκίας θα κάτσει η... μπίλια;

Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν καταντήσει κουραστικές οι αναφορές για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «ξένο σώμα» για τον Ολυμπιακό. Όμως, δεν παύει να αποτελεί μία πραγματικότητα, ότι οι Πειραιώτες ελπίζουν να γλιτώσουν μια ώρα αρχύτερα με τον Χένρι Ονιεκούρου.

Δεν θα είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο το «διαζύγιο» με τον Νιγηριανό εξτρέμ. Δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για τη μεταγραφή του (4,5 εκατομμύρια ευρώ) και το συμβόλαιό του είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το κακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την «κάψα» του Ολυμπιακού να χωρίσει τους δρόμους μαζί του. Θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την υπόθεση του Σεμέδο, με αποτέλεσμα να κερδίσει χρόνο η Πόρτο και να τον αποκτήσει δανεικό τον Ιανουάριο, προσδοκώντας φυσικά το καλοκαίρι να τον αγοράσει με τους δικούς της όρους.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, ο Ονιεκούρου εμφανίζεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της μισής Τουρκίας. Η Μπεσίκτας, η Φενέρμπαχτσε, η Μπασάκσεχιρ, η Ντεμίρσπορ, η Αλάνιασπορ και εσχάτως η Τράμπζονσπορ φέρονται - βάσει των ρεπορτάζ της γειτονικής χώρας - να παρακολουθούν σοβαρά την υπόθεσή του. Μάλιστα, τον Ολυμπιακό τον μπλέκουν με τον 30χρονο επιτελικό χαφ Γιουνούς Μαλί της ομάδας της Τραπεζούντας, σενάριο που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Γιατί οι Τούρκοι αρέσκονται σε ένα μπαράζ ρεπορτάζ που είναι γεμάτα υπερβολές;

Οι «χαμηλές πτήσεις» του Ονιεκούρου με τον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν, έχουν προκαλέσει φθορά στο όνομα που είχε χτίσει ο Αφρικανός στην γειτονική χώρα, χάρη στις εξαιρετικές του σεζόν με την Γαλατασαράι.

Καμία Μπεσίκτας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ούτε Φενέρμπαχτσε, ούτε Μπασάκσεχιρ, ούτε Αλάνιασπορ, ούτε Τράμπζονσπορ...

Μόνο η Ντεμίρσπορ ασχολείται σοβαρά με την περίπτωσή του. Προς το παρόν, όμως, σε φιλολογικό ενδιαφέρον. Τον Ιανουάριο είχε κάνει κίνηση, αλλά βρήκε το... όχι του Μαρτίνς που εξέφραζε την απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Νιγηριανού.

Οι Τούρκοι λένε ότι θα επανέλθει η Ντεμίρσπορ. Εμείς θα προσθέταμε, ότι θα επανέλθουν υπό έναν όρο. Μόνο αν καταφέρει να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο...