Παναθηναϊκός: Το «πάμε και βλέπουμε» δεν οδηγεί πουθενά…

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αργήσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της παραμονής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και κινδυνεύει να… κυνηγά τις εξελίξεις όποιες κι αν είναι αυτές

Παναθηναϊκός: Το «πάμε και βλέπουμε» δεν οδηγεί πουθενά…

Ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ Τζον Γούντεν έλεγε πως «οι νίκες χρειάζονται ταλέντο, η επανάληψή τους χρειάζεται χαρακτήρα».

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι, καθώς μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι και τη Λαμία για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Δεν έχει κάνει όμως απολύτως τίποτε ακόμα!

Κι αυτό διότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Στο πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού τα play off είναι όχι μόνο σε εξέλιξη, αλλά βρίσκονται ίσως στην κρισιμότερη στροφή τους.

Οι «πράσινοι» είναι ισόβαθμοι με την ΑΕΚ με 51 βαθμούς, δύο πίσω από τον Άρη, τον οποίο υποδέχονται στη Λεωφόρο την Πρωτομαγιά…

Στο Κύπελλο έχουν αφήσει την… δουλειά στη μέση, αφού κέρδισαν με 1-0 τη Λαμία στον πρώτο ημιτελικό και τους περιμένει ο Τζιανλούκα Φέστα την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) για να πάρει τη ρεβάνς. Συνεπώς ούτε μέχρι τον τελικό δεν έχουν φτάσει ακόμα…

Κι ο Γιοβάνοβιτς; Η παραμονή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα κριθεί από την επίτευξη των στόχων; Ποιο είναι το πλάνο της διοίκησης για τον Σέρβο; Μήπως θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του εδώ καιρό;

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, τον Γιοβάνοβιτς πρέπει να τον πείσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ακόμα κι αν μείνει εκτός Ευρώπης. Ακόμα κι αν χάσει το Κύπελλο, ακόμα κι αν αποκλειστεί από τη Λαμία!

Θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει την κίνησή του αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, παρότι ο Σέρβος ήταν εκείνος που ήθελε το προηγούμενο καλοκαίρι να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο.

Θα έπρεπε να είχε συζητήσει μαζί του να τον έχει πιέσει για απάντηση πριν από το Πάσχα! Κι αυτό διότι δεν μπορεί να περιμένει στο… και πέντε για οποιαδήποτε απάντηση.

Εάν ο Σέρβος απαντήσει θετικά τότε άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Όχι οι μεταγραφές απαραίτητα, αλλά το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, ώστε να υπάρχουν σαφείς στόχοι.

Άλλωστε είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που φαίνεται πως δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο για την επόμενη σεζόν και θα πρέπει η ομάδα να γνωρίζει ποιο είναι το καθεστώς με τους συγκεκριμένους.

Ακόμα κι αν οι επαφές είχαν αρνητική κατάληξη, η διοίκηση θα είχε ένα δεδομένο στα χέρια της και θα είχε ήδη αρχίσει η έρευνα αγοράς για τον επόμενο.

Προφανώς και άπαντες είναι ευχαριστημένοι από την έως τώρα πορεία του ασπρομάλλη Σέρβου, αλλά ακόμα ο Παναθηναϊκός απαντά στην υπόθεση με το: «Πάμε και βλέπουμε…».

Όπως όμως λέει κι ο Γούντεν: «Οι λεπτομέρειες είναι ζωτικές. Τα μικρά πράγματα, οδηγούν στα μεγάλα…»