Ολυμπιακός: Το μηδέν έμεινε πίσω, αλλά έμεινε και μπροστά

Ο Γκάρι Ροντρίγκες και πάλι πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό, αλλά μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει τα ματς. Οι Πειραιώτες κράτησαν επιτέλους το μηδέν, αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα της επίθεσης.

Ολυμπιακός: Το μηδέν έμεινε πίσω, αλλά έμεινε και μπροστά

Όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους να το ακούνε ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση του από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία ο Πέδρο Μαρτίνς. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος άλλωστε με τις δηλώσεις που έκανε στη συνδρομητική τηλεόραση πριν τη σέντρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση ήρθε και ένας ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Σε αυτές τις περιπτώσεις τέτοια παιχνίδια ή σε καταστρέφουν ή σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκεσαι. Σε πιεστική φάση ήταν και ο ΠΑΟΚ που είχε τέσσερις διαδοχικές ήττες και δεν ήθελε να χάσει.

Τι είδαμε, λοιπόν, από τον Ολυμπιακό; Είδαμε μία ομάδα που έδειξε να έχει καταλάβει ότι δεν πάει άλλο και πρέπει κάτι να κάνει για να σταματήσει τα αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό τουλάχιστον βγήκε στο γήπεδο και είναι κάτι σημαντικό με δεδομένη την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στα τελευταία του ματς.

Καθαρά αγωνιστικά σοφότεροι δεν γίναμε. Όσο ο Γκάρι είχε δυνάμεις ο Ολυμπιακός ήταν επικίνδυνος. Όταν έμεινε από δυνάμεις ο Αφρικανός και οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Για τους Πειραιώτες είναι σημαντικό ότι έχουν τον Ροντρίγκες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μόνος του δεν μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του. Πρέπει να τον ακολουθήσουν κι άλλοι σε απόδοση ή τουλάχιστον να μπορέσουν να απειλήσουν. Ο Γκάρι έχει στείλει ξεκάθαρα μήνυμα για το τι πρέπει να έχουν οι εξτρέμ προκειμένου και η ομάδα να είναι διαφορετική.

Θέλει κι άλλους Γκάρι ο Ολυμπιακός και θέλει και πνευμόνια για να μπορεί να έχει διάρκεια. Τουλάχιστον σε αυτό φάνηκε διαφορά, αφού ο ΠΑΟΚ άντεξε περισσότερο. Σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι μετά από σχεδόν δύο μήνες τελείωσε και ένα ματς με μηδέν παθητικό. Σημαντικό και για τον Βατσλίκ που όλο αυτό το διάστημα είναι καθοριστικός, αλλά δεν μένει το μηδέν παθητικό. Το μηδέν το κράτησε, αλλά γκολ δεν βρήκε και πάλι ο Ολυμπιακός και για να περάσει πρέπει να σκοράρει.