ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-3: «Λαχτάρησε», αλλά πήρε το… θρίλερ!

Η ΑΕΚ «καρδιοχτύπησε» στα Γιάννινα, αλλά κατάφερα να πάρει τη νίκη με 3-2 επί του μαχητικού ΠΑΣ και να μείνει όρθια στην προσπάθειά της να βγει στην Ευρώπη

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-3: «Λαχτάρησε», αλλά πήρε το… θρίλερ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε όσο εκεί που… δεν έπαιρνε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του… θρίλερ, αλλά τελικά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κέρδισε με 3-2 το ματς και έμεινε «ζωντανή» στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το… καλησπέρα στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκε στο 4’ με τον Κριχόβιακ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, πίεσε πολύ ψηλά, πλαγιοκόπησε πολλές φορές την άμυνα των «κιτρινόμαυρων», έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Στάνκοβιτς.

Από το 40’ κι έπειτα η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, βρήκε τον τρόπο με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία να περάσει στην αντεπίθεση και στο 45+2’ με τον Ρότα έκανε το 0-2 βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στο ξεκίνημα του β’ μέρους μείωσε με τον Περέα στο 52’, αλλά ο Αραούχο στο 69’ έκανε το 1-3 σε μια φάση στην οποία η άμυνα του ΠΑΣ πίστεψε πως έχει σταματήσει η φάση για οφσάιντ χωρίς όμως να έχει δίκιο.

Στην υπόλοιπή διάρκεια του αγώνα τα νεύρα και η ένταση κυριάρχησαν με τον Περέα να έχει σχεδόν συνεχώς «κοκορομαχίες» με τους παίκτες της ΑΕΚ.

Ο Κολομβιανός όμως έβαλε… φωτιά στο ματς με την εύστοχη κεφαλιά του στο 90’, καθώς μείωσε σε 2-3 και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν για να ισοφαρίσουν με την άμυνα της ΑΕΚ να… πελαγοδρομεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 92' ο Ντομίνγκες έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ οι Γιαννιώτες έχουν παράπονα από τον διαιτητή Μανούχο για τα 4 λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε.

Πάντως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 2-3.

Μικρογραφία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ: 2-3

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος ( Αργολίδας)

Σκόρερς: Περέα (52’, 90’) – Κριχόβιακ (4’), Ρότα (45+2), Αραούχο (69’)

Κίτρινες: Γκαρντάβσκι (54’), Σάλιακας (76’) – Μάνταλος (72’), Σάκχοφ (92’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (78’ Κόντε) – Σνάιντερ (62’ Μορέιρα), Περέα.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (78’ Σιμόες), Κριχόβιακ (88’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (83’ Σβάρνας), Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο (88’ Ανσαριφάρντ).