Ο κύκλος έχει κλείσει

Όταν σε τρία παιχνίδια φέτος με τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς όχι μόνο να νικήσεις (δύο ισοπαλίες και μία ήττα) αλλά ούτε να σκοράρεις, τότε δεν δικαιούσαι να έχεις την παραμικρή δικαιολογία για τη νέα -μία από τις πολλές φέτος- άσχημη εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Ο κύκλος έχει κλείσει

Κι όταν σε ενάμιση γύρο πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός επιμένει σε χαμηλές πτήσεις, δεν μπορείς να ελπίζεις σε θεαματικές αλλαγές μέχρι τέλους της σεζόν. Και δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε και το καλοκαίρι χρειάζεται νέο χτίσιμο από την αρχή, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια…

Τι κι αν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος σε καλύτερη κατάσταση στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από το ματς του β' γύρου στη Λεωφόρο. Έδωσε χώρο στους «πράσινους» και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες για να βγαίνει σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Το πέτυχε 4-5 φορές, όμως είτε στην τελική πάσα είτε στην τελική προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να σκοράρουν. Και φυσικά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κυρίως μόνο με τον Ροντρίγκες, αφού ο Αγκιμπού ήταν και πάλι σε κακή βραδιά. Αμυντικά οι Πειραιώτες δεν είχαν πολλά προβλήματα και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει με στατικές φάσεις. Όμως σε ένα ακόμη ματς, όπως και σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν κι αυτό δείχνει να εξελίσσεται σε μεγάλη πληγή, ενόψει μάλιστα του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου τη Μεγάλη Πέμπτη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Στο β' μέρος ήταν σίγουρα έκπληξη η αλλαγή του Ελ Αραμπί, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έπασχε στη δημιουργία. Και είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την είσοδο των Φορτούνη και Βαλμπουενά και αργότερα του Καρβάλιο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν όχι μόνο να απειλήσουν τους «πράσινους», που έτσι κι αλλιώς καίγονταν για το τρίποντο, αλλά δεν μπορούσαν καν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Και με τις συνεχείς μακρινές μπαλιές το μόνο που έκαναν ήταν να βοηθούν την άμυνα των γηπεδούχων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σου δινόταν η εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ήθελε πολύ το γκολ και όχι ο Ολυμπιακός. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» στο β’ μέρος είχαν μόλις ένα σουτ, αυτό του Βαλμπουενά εκτός περιοχής στην αγκαλιά του Μπρινιόλι...

Στο «Κλ. Βικελίδης» το μίσος και ο φανατισμός ξεχείλιζαν από το πρώτο λεπτό, με φόντο και τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Με τον Άρη παθιασμένο και τον ΠΑΟΚ με πολλά νεύρα, αδικαιολόγητα από ένα σημείο και μετά, προϊόν και της κούρασης του «Δικεφάλου» από τη μάχη με τη Μαρσέιγ την περασμένη Πέμπτη. Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να προηγηθεί με μεγαλύτερο σκορ από το 1-0 του Ντουκουρέ. Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν το ροτέισον του Λουτσέσκου, που έχει «σημαδέψει» σίγουρα τα δύο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το πρώτο εκ των οποίων γίνεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ήθελε να ξεκουράσει παίκτες, αφού η δεύτερη θέση δεν χάνεται τις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

Στη μάχη των πλέι άουτ το μόνο ενδιαφέρον πλέον είναι ποια ομάδα από τη Λαμία ή τον Απόλλωνα θα υποβιβαστεί απευθείας στη Β’ Εθνική και ποια θα πάει σε μπαράζ για την παραμονή.