Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις και οι ομοιότητες με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός έχει «πληγωθεί» από τα κόρνερ και τα φάουλ το τελευταίο διάστημα, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολύ υψηλά κορμιά για να ανταποκριθεί ανασταλτικά.

Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις και οι ομοιότητες με τον Παναθηναϊκό!

Μία μεγάλη κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα στον Ολυμπιακό, αφορά κάποιες αδυναμίες που παρουσίασε στο να αναχαιτίσει ορισμένες επιθετικές προσπάθειες αντιπάλων του μέσω στατικών φάσεων.

Μολονότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά υψηλά κορμιά, διαπιστώθηκε ότι στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ έχασε βαθμούς λόγω ορισμένων κακών τοποθετήσεων σε δύο χτυπήματα κόρνερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αρκετά «εντατικά» μαθήματα το προηγούμενο διάστημα για να διορθώσει ορισμένα στοιχεία στο κομμάτι της άμυνας στις στατικές φάσεις.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική ως προς το κομμάτι της ζώνης, που έχει αποφασίσει να επιβάλει ως τακτική στην αμυντική του συμπεριφορά στις «στημένες μπάλες». Και δεν πρόκειται να το αλλάξει ούτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (17/4, 21.30).

Από την άλλη βέβαια, ο Παναθηναϊκός ναι μεν είναι αποφασισμένος να βρει κάποιες λύσεις μέσω των στατικών φάσεων, αλλά και εκείνος δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος στο ανασταλτικό κομμάτι του.

Εκείνο που έχουν παρατηρήσει στον Ρέντη είναι ότι το «τριφύλλι» δεν έχει πολλά υψηλά κορμιά, στον βαθμό που τα έχει δηλαδή ο Ολυμπιακός και - γιατί όχι; - θα ψάξει μεταξύ άλλων και μέσω των φάουλ ή των κόρνερ να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Υπάρχουν λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο ορισμένες ομοιότητες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ό,τι έχει να κάνει με το αμυντικό τους κομμάτι στα «στημένα». Και οι δύο δείχνουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.