Λουκούμι ο α' γύρος για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν συγχωρεί και λάθη

Οι Πειραιώτες στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος θα κληθούν να παίξουν εννιά παιχνίδια στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ στον β' γύρο τους περιμένει ένας… Γολγοθάς.

Λουκούμι ο α' γύρος για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν συγχωρεί και λάθη

"Δεν έχει σημασία η κλήρωση, όλοι παίζουν με όλους", είναι μία κλισέ ατάκα που βγαίνει συνήθως από το στόμα των προπονητών. Είναι μία πραγματικότητα αυτή, αλλά μία άλλη είναι ότι το πρόγραμμα έχει αποδειχτεί πολλές φορές καθοριστικό. Το πρόγραμμα των Πειραιωτών μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League είναι λουκούμι στον πρώτο γύρο. Πρώτα απ' όλα στο πρώτο μισό οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν εννιά παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές παίζουν στο φαληρικό γήπεδο με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Έχει "κολλητά" τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά έχει και το πρώτο του ταξίδι την 7η αγωνιστική στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός θα βγάλει από δύσκολες έδρες το Ηράκλειο, το ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, το "Κλεάνθης Βικελίδης", το Περιστέρι και τη Ξάνθη. Εντός έδρας θα έχει παίξει με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν έχει περιθώριο λάθους. Με εννιά ματς στο φαληρικό γήπεδο δεν χωράει χαλαρότητα και δώρα. Είναι μία καλή ευκαιρία γα τους "ερυθρόλευκους" εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους να πάρουν απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους.

Από την άλλη, όμως, όσο λουκούμι είναι ο πρώτος γύρος τόσο δύσκολος είναι ο δεύτερος. Ο Ολυμπιακός με εννιά εκτός έδρας παιχνίδια και σερί ταξίδια μέσα στο καταχείμωνο θα κληθεί να ξεπεράσει πολλά και δύσκολα εμπόδια. Εκεί που η κούραση θα είναι μεγαλύτερη ο Ολυμπιακός θα έχει το ένα ταξίδι μετά το άλλο και εκτός έδρας ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Εάν δεν εκμεταλλευτεί τον πρώτο γύρο η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με τη φωτιά στο δεύτερο μισό. Εδώ επίσης θα πρέπει να έχει υπόψη της και η τεχνική ηγεσία πως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι σαν να… χάνεται στον δεύτερο γύρο. Καταρρέει η ομάδα του Πειραιά, αλλά αυτή τη σεζόν δεν έχει το περιθώριο να πάθει μπλακ άουτ.