ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής

Ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και πήρε μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη που δίνει για παραμονή στη Super League.

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής

Ζωντανές διατήρησε ο Απόλλων Σμύρνης τις ελπίδες του για παραμονή στα «σαλόνια» της Super League. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά τη νίκη της κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0), κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και μείωσε πλέον στους δύο πόντους την διαφορά της από την προτελευταία Λαμία, η οποία νωρίτερα είχε ηττηθεί (3-0) από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Και υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι υπάρχει και το πολύ σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λαμία στην 6η αγωνιστική των play-out. Αντίθετα, για την ομάδα της Κρήτης, που το μόνο κίνητρο που έχει είναι να τερματίσει πρώτη στα play-out, αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της.

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Εκ του αποτελέσματος όμως, δεν αξιοποίησε την υπεροχή και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, απόρροια και των εξαιρετικών επεμβάσεων του τερματοφύλακα Σόρτσαν.

Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να το πληρώσει στις καθυστερήσεις του 45λέπτου (45’+3’), όταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε αυτή στο πολυπόθητο γκολ. Από σέντρα του Μαρτίνες, ο Ντάουντα έπιασε την κεφαλιά και ο Φατιόν αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή κοντρόλαρε με το στήθος και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Επασί για το 0-1 του Απόλλωνα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν (1-1) στο 70’ με το τέρμα που σημείωσε ο Λουίζ Φελίπε, όμως ο Απόλλων δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 78’ πέτυχε στο 1-2 με τον Σλίβκα και πήρε τελικά το «χρυσό» τρίποντο που τον κράτησε στο «κόλπο» της παραμονής.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΦΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-2

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 70' Φελίπε Λουίζ - 45'+3' Φατιόν, 78' Σλίβκα

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες κάρτες: Μεγιάδο (9’), Φατιόν (23’), Βούρος (71’), Γιαννούλης (75’), Ντεντάκης (89’), 90’+4’ Σόρτσαν

Κόκκινες κάρτες: -

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί - Γιαννούλης, Πασαλίδης (84’ Ουές), Βούρος, Μαρινάκης (54’ Μπαλογιάννης) – Μεγιάδο (84’ Μπουζούκης), Νέιρα, Στάικος (53’ Τοράλ) - Λάμπρου, Τσιλιανίδης (54’ Ντε Γκουζμάν), Φελίπε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν - Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Ντεντάκης - Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (65’ Τσίμπσαχ) – Μαρτίνες (87’ Φερνάντες), Ντάουντα (46’ Ρόγκνε), Ιωαννίδης (84’ Εμπακόγκου)