Υπόθεση Καμπελά: Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είχε φτάσει ο Ολυμπιακός για να του αποσπάσει το «ναι»

Ο Ρεμί Καμπελά συνεχίζει στην Μονπελιέ έως το τέλος του χρόνου. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά ήταν ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση του 32χρονου Γάλλου άσου;

Υπόθεση Καμπελά: Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είχε φτάσει ο Ολυμπιακός για να του αποσπάσει το «ναι»

Στην Μονπελιέ λοιπόν ο Ρεμί Καμπελά έως το τέλος της σεζόν. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έκπληξη... Όχι επειδή αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, αλλά επειδή είχε αφήσει να εννοηθεί προ ημερών (σ.σ. τουλάχιστον αυτό διέδιδαν από το περιβάλλον του) ότι δεν θα υπέγραφε πουθενά έως το τέλος της σεζόν, κάνοντας ωστόσο προπονήσεις με την Μονπελιέ δίχως ενεργό συμβόλαιο.

Το τελευταίο 48ωρο, όμως, είδε ότι θα μπορούσε να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής έως το τέλος της χρονιάς και κάπως έτσι αποφάσισε να επιστρέψει και με τη βούλα στο «Stade la Mosson».

Την 1η Ιουλίου θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η φιλοδοξία του είναι να βρεθεί σε έναν σύλλογο που θα του προσφέρει ένα σχετικά καλό συμβόλαιο και την προοπτική συμμετοχής στο Champions League ή στο Europa League.

Πριν από 10-15 μέρες υπήρχε μία αίσθηση στην Γαλλία ότι ο Ολυμπιακός βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις του για το γεγονός ότι συνδύαζε το καλό συμβόλαιο και την ευρωπαϊκή προοπτική. Για ποιο λόγο είχε στο «περίμενε» τους Πειραιώτες από αρχές Μαρτίου; Ο ίδιος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα...

Πάντως, οι συμπατριώτες του επέμεναν το προηγούμενο διάστημα ότι ο Ολυμπιακός κάλυπτε τις φιλοδοξίες του συγκριτικά με άλλους ενδιαφερόμενους, ωστόσο, σαν να έδειχνε ότι ήθελε να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω, μήπως κατάφερνε να βρει πρόταση από ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πειραϊκή ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνονταν όλα όσα έλεγε ο Καμπελά κατά καιρούς. Ότι μιλάει μαζί τους δηλαδή...

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί από 1η Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός προφανώς και θα παρακολουθεί την περίπτωσή του, αλλά δεν θα πέσει και με τα... μούτρα πάνω στον Καμπελά. Υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει για την μεσοεπιθετική του γραμμή.

Οι πρωταθλητές πάντως δεν είχαν - απ’ ό,τι αποδείχθηκε - φτάσει τόσο κοντά όσο άφηναν να εννοηθεί οι Γάλλοι.

Είχαν μία κρούση μαζί του αρχές Μαρτίου για να πληροφορηθούν τις προθέσεις του, προφανώς τον ενημέρωσαν για το δικό τους «ταβάνι» ως προς το συμβόλαιο που είχαν σκοπό να του προσφέρουν (σ.σ. δεν εξηγείται διαφορετικά ότι συνεχώς έλεγε ότι είναι σε επαφές με τον Ολυμπιακό), αλλά τελικά ο Καμπελά πήρε μία διαφορετική απόφαση σε σχέση με όσα έλεγε στα μέσα Μαρτίου. Όχι μόνο πήρε μεταγραφή έως το τέλος της σεζόν, αλλά πήγε σε μία ομάδα δίχως να πάρει καλό συμβόλαιο ή να του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει έστω ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απέχει 6 βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής έστω στο Europa Conference Leage κι ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Ligue 1.