Άρης: Το γκολ… αγνοείται

Ένα από τα βασικά προβλήματα στον Άρη είναι η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση ενώ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μια φορά σε 23 ματς φέτος.  Πού εστιάζεται η αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» στο εύκολο γκολ. 

Άρης: Το γκολ… αγνοείται

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (0-0) παρουσιάζοντας για ακόμη ένα παιγνίδι στην σεζόν το ίδιο πρόβλημα: την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Συγκεκριμένα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι «Θεσσαλονικείς» σε 33 παιγνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν καταφέρει να πετύχουν πάνω από ένα τέρμα σε μόλις 10 παιγνίδια.

Ο Άρης σε 23 ματς ή δεν έχει πετύχει κανένα ή έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να φθάσει υψηλότερα στην βαθμολογία και γενικά στους στόχους της όταν σκοράρει… με το σταγονόμετρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» φέτος έπαιξαν περισσότερο με την μπάλα, όμως η αδυναμία τους να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα τους ανάγκασε να «ανέβουν μέτρα» στο γήπεδο και δημιούργησε κενά στην άμυνα.

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους επιθετικούς της ομάδας. Ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι πλήρωσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Αμπουμπακάρ Καμαρά με στόχο να λύσει τα επιθετικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ήδη από την περασμένη σεζόν. Ο 27χρονος δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι τέτοιο καθώς έχει πετύχει μόλις 6 τέρματα σε 26 παιγνίδια αν και έγινε σαφές ότι ο επιθετικός από την Μαυριτανία δεν είναι ένα φορ περιοχής αλλά περισσότερο ένας περιφερειακός κυνηγός.

Την ίδια ώρα, ο έτερος επιθετικός της ομάδας, ο Μάνος, δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε 18 ματς ενώ και ο προηγούμενος άσος που κλήθηκε να δώσει το «εύκολο γκολ» στον Άρη δεν υπολογιζόταν από τους Μάντζιο και Μπούργος. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Μήτρογλου.

Τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν μεγαλύτερη συνεισφορά στο σκοράρισμα και από τον Χουάν Ιτούρμπε, για τον οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα στο συμβόλαιό του, όμως ο 28χρονος Λατιοναμερικάνος έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα σε 26 ματς.