Ολυμπιακός: Το Ραμαζάνι και οι Μουσουλμάνοι της ενδεκάδας με την ΑΕΚ

Τον μήνα του Ραμαζανιού διανύουμε και τα πράγματα αυτές τις ημέρες είναι δύσκολα γι' αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού. Αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν στην ενδεκάδα με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Το Ραμαζάνι και οι Μουσουλμάνοι της ενδεκάδας με την ΑΕΚ

Έγινε μεγάλη κουβέντα μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τις χαμένες ευκαιρίες του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Πράγματι για την κλάση του ήταν φάσεις που δεν χάνονται, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Ο Μαροκινός, άλλωστε έχει δείξει την αξία του όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα και φυσικά δεν περιμένει να κριθεί από ένα ματς.

Βέβαια εκτός από την άσχημη βραδιά που είχε ο Ελ Αραμπί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους. Από την 1η Απριλίου έχει ξεκινήσει το Ραμαζάνι, η μουσουλμανική εορτή νηστείας, η οποία ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου. Οι Μουσουλμάνοι τον μήνα του Ραμαζανιού δεν τρώνε και να πίνουν από την δύση του ηλίου έως την ανατολή του.

Αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός εξαντλείται, αφού γι' αρκετές ώρες μένει χωρίς τροφή και νερό. Και για τον Ολυμπιακό το πρόβλημα είναι σημαντικό και σοβαρό ειδικά αυτές τις ημέρες, που είναι οι πρώτες της νηστείας και μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τα πράγματα είναι δύσκολα.

Δηλαδή οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα με την ΑΕΚ δεν είχαν φάει τίποτα. Και στην αρχική της ενδεκάδα η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετούς. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν βασικοί οι Γιουσέφ Ελ Αραμί, Παπέ Σισέ, Γιαν Εμβιλά, Κένι Λαλά και Μαντί Καμαρά. Δεν λέει κανείς ότι ο Μαροκινός έχασε τις ευκαιρίες γι' αυτόν τον λόγο, αλλά είναι ένα παράγοντας που επηρέασε σημαντικά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Σημειώστε επίσης ότι ο Σισέ έπαιξε βασικός έχοντας κάνει στην ουσία… μισή προπόνηση. Αυτές οι ημέρες δεν είναι καθόλου εύκολες για τους Μουσουλμάνους.