Ολυμπιακός: Ψάχνει γιατρειά γιατί έχει Γολγοθά

Ο Ολυμπιακός… γκέλαρε με την ΑΕΚ, αφού από τη μία δεν μπορούσε να σκοράρει και  από την άλλη πληρώνει τα λάθη των στατικών φάσεων.

Ολυμπιακός: Ψάχνει γιατρειά γιατί έχει Γολγοθά

Θεωρητικά με αυτό το 1-1 δεν έγινε και μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό. Αύξησε κιόλας στους 11 τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς δεν πέρασαν από τη Λεωφόρο οι πρωταθλητές δεν είχαν να χάσουν κάτι κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Αυτό το 1-1, όμως, δεν άρεσε στον κόσμο και το εξέφρασε με γιούχα μετά το ματς. Ίσως είναι μία αποδοκιμασία που οφείλεται περισσότερο στη μέτρια εικόνα που έχει η ομάδα όλη τη σεζόν και οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη επί των «κιτρινόμαυρων».

Από ‘κει και πέρα είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη. Αυτή είναι η μία όψη στην οποία μοιραίος είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει χάσει τα… άχαστα. Από την άλλη, όμως, η ομάδα ψάχνει γιατρειά, διότι μπροστά της έχει πολλά και δύσκολα ματς.

Τα συμπτώματα ήταν ίδια και κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και μάλιστα σε ένα σημείο που η ΑΕΚ πατούσε καλά στο γήπεδο. Βρήκε το γκολ από ένα βολέ του Βατσλίκ και μία ωραία προσπάθεια του Μασούρα που σέρβιρε για τον Καρβάλιο. Ούτε τώρα, όμως κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα του. Όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα έτσι και με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ. Έγινε δύο φορές με τον Άρη, μία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα με τους «κιτρινόμαυρους». Αυτό είναι το ένα σημείο που ψάχνει γιατρειά ο Ολυμπιακός.

Το άλλο είναι οι στατικές φάσεις. Και η Ένωση βρήκε γκολ από ένα κόρνερ, όπως είχε βρει και ο ΠΑΣ Γιάννινα και του είχε πάρει τον βαθμό και όπως είχε κάνει και πιο πίσω η Αταλάντα. Στον αγώνα με την ΑΕΚ δεν είναι μόνο το γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του στις στατικές φάσεις.

Σε κάθε στημένο ο Ολυμπιακός έδινε την αίσθηση ότι κινδύνευε. Και είναι γεγονός ότι λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ από τον Λιβάι, αλλά αντέδρασε σωστά ο Βατσλίκ. Αυτό το πρόβλημα καλούνται να λύσουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του γιατί μπροστά τους έχουν κι άλλα μεγάλα και δύσκολα ματς.

Αυτή την περίοδο δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα του, αλλά μπορεί να διορθώσει κάποιες λεπτομέρειες που κοστίζουν.