Τα ρεκόρ είναι για να... συνεχίζονται!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με την οποία επί Μαρτίνς είναι αήττητος με εκπληκτικές επιδόσεις. Η διατήρηση της παράδοσης είναι κυρίως στο χέρι του, αλλά θα χρειαστεί κόπος και αποφασιστικότητα. 

Τα ρεκόρ είναι για να... συνεχίζονται!

Είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις παράδοσης αυτή που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν την συναντάς σε ντέρμπι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεκατρία ματς, με δέκα νίκες του Ολυμπιακού και τρεις ισοπαλίες. Με 27-7 συνολικό αριθμό τερμάτων. Με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15-1!) εκεί όπου θα συναντηθούν απόψε (3/4-20.00) οι δύο αντίπαλοι. Με τον Ελ Αραμπί να έχει βάλει τα πιο πολλά γκολ (έξι), τον Μαντί να ακολουθεί με πέντε. Και τον επανακάμψαντα Φορτούνη να έχει περισσότερα απ' όλους και προ εποχής Μαρτίνς. Με τον Εμβιλά να έχει σημειώσει το πιο πρόσφατο, στη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο. Σε ένα ματς-οδηγό για τον Ολυμπιακό ενόψει αυτού που θα γίνει για τα play off.

Η ΑΕΚ είχε δυσκολέψει πολύ τους Πειραιώτες, είχε κάνει τις ευκαιρίες της, είχε επιχειρήσει να πάρει το αποτέλεσμα, αλλά πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Το ίδιο θα επιχειρήσει και τώρα. παρά τις απουσίες της. Κι ας είναι πληγωμένη. Και γεμάτη προβλήματα και εσωστρέφεια. Με υπηρεσιακό προπονητή, τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, την ώρα που ο Μαρτίνς έχει νικήσει ένα σωρό άλλους συναδέλφους του, κυρίως τον Χιμένεθ και όχι μόνο.

Για τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι αρχές Απρίλη, με το προηγούμενο ματς πριν από δεκαπέντε μέρες και το επόμενο σε άλλες δεκαπέντε. Η διοίκηση και ο προπονητής έχουν περάσει τα μηνύματα για τη σημασία του πρώτου από τους τελικούς έως το τέλος της σεζόν. Οι παίκτες, άλλοι γέμισαν μπαταρίες, άλλοι κράτησαν ρυθμό με τις εθνικές ομάδες, άλλοι επέστρεψαν στον Ρέντη με εισιτήριο για Μουντιάλ όπως ο Σισέ και ο Κούντε. Πρόβλημα είναι μόνο αυτό με τον Γκάρι. Ο κόσμος είναι διψασμένος για να δει την ομάδα και κυρίως για να την δει να παίζει καλά, συνεπώς το γήπεδο μπορεί και να γεμίσει. Μετά από πολύ καιρό, αφού πλέον τα μέτρα δεν είναι εμπόδιο.

Όλα συντελούν σε ένα ντέρμπι διατήρησης της παράδοσης, με βαθμολογική σημασία και περισσότερο ψυχολογική για τη συνέχεια. Στον Ολυμπιακό το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι περιμένουν το παιχνίδι σαν πραγματικό ντέρμπι. Με τον αντίπαλο «λυσσασμένο» για αποτέλεσμα και για να δώσει μια χαρά στον κόσμο του που έχει φάει τη μια πίκρα μετά την άλλη φέτος. Σίγουρα οι τρεις βαθμοί και η κατάκτησή τους περνούν κυρίως ξανά από το χέρι του προπονητή και των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά το πιο μεγάλο πλεονέκτημα για τους πρωτοπόρους και επίδοξους πρωταθλητές είναι ότι δεν θα έχουν το παραμικρό ίχνος υπεροψίας στο παιχνίδι τους. Ούτε για τη διαφορά στη βαθμολογία. Ούτε για τη διαφορά ποιότητας. Είναι ένα ντέρμπι που πιθανώς και περισσότερο απ' όσο του αξίζει έχει αποκτήσει χαρακτήρα πολύ σπουδαίου αγώνα για τους Πειραιώτες. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα πολλά όπλα τους ώστε να αυξηθεί κι άλλο ένα ήδη απίθανο ρεκόρ.