Λαμία – ΟΦΗ 1-2: Οι Κρητικοί στέλνουν στα μπαράζ τους «κυανόλευκους»

Ο ΟΦΗ κέρδισε 2-1 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» και κράτησε τους «κυανόλευκους» στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής της Super League.

Λαμία – ΟΦΗ 1-2: Οι Κρητικοί στέλνουν στα μπαράζ τους «κυανόλευκους»

Με το «διπλό» έφυγε ο ΟΦΗ από το «Αθανάσιος Διάκος» και στέρησε την ευκαιρία στη Λαμία να απομακρυνθεί από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στα πλέι-άουτ του πρωταθλήματος επικρατώντας 2-1 των «κυανόλευκων», οι οποίοι με την τέταρτη σερί τους εντός έδρας ήττα παρέμειναν στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Η κρητική ομάδα παρουσιάστηκε ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα της συνάντησης, απέναντι σε μία Λαμία που συνάντησε προβλήματα στην δημιουργία ευκαιριών. Έτσι, στο 29’ οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους και άνοιξαν το σκορ με το διαγώνιο σουτ του Στάικου. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Λαμία ανέβασε την απόδοσή και παρότι δεν αξιοποίησε δύο τεράστιες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν πριν την εκπνοή του 45λεπτου (38’ και 40’), τελικά στο 51’ έφτασε στην ισοφάριση με το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Λούκας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν και την ανατροπή. Αντ’ αυτού όμως, στο 76’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αντέτζο έπειτα από κεφαλιά του Λάμπρου και ο Λουίζ Φελίπε το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-2.

Ως το φινάλε παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε και η κρητική ομάδα έφυγε με το «διπλό» από τη Φθιώτιδα.

Μικρογραφία

Λαμία - ΟΦΗ 1-2

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 51' Λούκας - 29' Στάικος, 76' Φ. Λουίζ

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: Λουίζ Φελίπε (37’), Νούνιες (60’), Πασαλίδης (65’), Σαραμαντάς (68’), Μαρινάκης (81’)

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ - Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λουκας Άλβες, Σιμόν – Μπανγκουρά (66’ Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46’ Ντελ Πίνο), Μπεχαράνο (80’ Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71’ Τζανδάρης) - Ρόμανιτς

ΟΦΗ: Σωτηρίου – Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης (60’ Ραχμάν) – Μπουζούκης (77’ Διαμαντής), Στάικος (66’ Τοράλ), Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (65’ Λάμπρου) - Λουίζ Φελίπε