Τα Playoffs βγάζουν και... προπονητή στην ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ όχι μόνο προχώρησε σε διάψευση των πληροφοριών για προσέγγιση του Ρούντι Γκαρσιά, αλλά επιχείρησε να κατεβάσει τους «τόνους» για τον νέο τεχνικό, που η ίδια ανέβασε με την περίπτωση Σάντος...

Τα Playoffs βγάζουν και... προπονητή στην ΑΕΚ!

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που έφεραν ως υποψήφιο προπονητή της την επόμενη σεζόν τον Ρούντι Γκαρσιά προχώρησε η ΑΕΚ.

Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία που η «Ένωση» η οποιαδήποτε άλλη ομάδα (Ελληνική ή της αλλοδαπής). προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Εκείνο που έκανε εντύπωση είναι ότι στη «διαρροή» (επίσημη θέση) της ΠΑΕ υπήρχε η ακόλουθη αποστροφή:

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα παράθεσης ονομάτων, που τυχόν εξετάζονται, και πολύ περισσότερο η καλλιέργεια και η εκτόξευση προσδοκιών στους οπαδούς μας από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο»

Μόνο που κύρια υπεύθυνη για την «καλλιέργεια» και την «εκτόξευση» των προσδοκιών των «κιτρινόμαυρων» οπαδών είναι η ίδια η ΑΕΚ κι όχι ο Τύπος.

Εκείνη είχε «καλλιεργήσει» (λανθασμένα όπως αποδείχθηκε...) την προσδοκία της τρίτης επανόδου του Φερνάντο Σάντος, ως πανάκεια μετά την 4η σερί άτιτλη σεζόν (που έχει φέρει τον κόσμο της στα ...κάγκελα, με την κριτική προς τον ιδιοκτήτη Δ. Μελισσανίδη να έχει κορυφωθεί παρότι μήνες μόνο μας χωρίζουν από την επιστροφή στην φυσική έδρα της ομάδας, που αποτελεί προσωπική του επιτυχία και παρακαταθήκη στον σύλλογο).

Κι όλα αυτά παρότι δεν εξαρτώταν, αποκλειστικά, από τον Πορτογάλο το «δαζύγιο» με την Π.Ο. της χώρας του (σ. είχε συμβόλαιο εν ισχύ).

Ούτε όταν βγήκε από την μέση η Ιταλία (ελέω Β. Μακεδονίας) κι άνοιξε ο δρόμος για την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο προς το Κατάρ έπεσαν οι τόνοι, με όλους να περιμένουν μια κουβέντα, ή έστω μια νύξη του Σάντος, που θα έδειχνε... επανασύνδεση μετά το τέλος των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντ’ αυτού τον άκουσαν να θέτει ως στόχο την κατάκτηση του... Μουντιάλ (μετά από εκείνη του Εuro και του Νations League)!

Προφανώς ούτε το ενδεχόμενο part time συνεργασίας είναι, πλέον, ρεαλιστικό και ούτε (πολύ περισσότερο...) να περιμένει η ΑΕΚ να τελειώσει το Μουντιάλ του Κατάρ (18 Δεκέμβρη) για να επανέλθει ο μόνος (;) τεχνικός που μοιάζει ικανός να έχει μια ανοχή από το κιτρινόμαυρο κοινό για να ξαναχτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Η ερώτηση, πλέον, είναι: Και τώρα τι κάνουμε δίχως... Σάντος;

Η προσπάθεια για ανεύρεση τεχνικού αλλάζει στόχευση σε πρόσωπο, ασφαλώς, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών που δημιούργησε η ίδια με έναν εγνωσμένης αξίας τεχνικό όπως ο Ίβηρας.

Ο Γκαρσιά θα μπορούσε να έχει έναν βαθμό ανοχής (λόγω του βιογραφικού του), αλλά τόσο εκείνος, όσο κι όποιος άλλος βολιδοσκοπείται για την θέση σίγουρα θα θέλει να ξέρει που βαδίζει.

Το ίδιο κι οι «κιτρινόμαυροι» που επιθυμούν να κλείσουν το θέμα του προπονητή μέχρι το τέλος του μήνα για ν’ αρχίσει η δουλειά για του χρόνου.

Μόνο που φαντάζει δύσκολο ως τότε να έχουν εξασφαλίσει 100% την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Κι αυτό το μετράνε πολύ τα μεγάλα ονόματα της προπονητικής που είναι στην αγορά εις άγραν νέου εργοδότη, αφού, προφανώς, θέλουν να φανεί το έργο τους.

Κάτι ανέφικτο σε ένα πρωτάθλημα μειωμένου ενδιαφέροντος όπως το Ελληνικό.

Έτσι η πορεία της ΑΕΚ στα πλέι οφς ίσως να κρίνει το προφίλ του νέου τς τεχνικού

Κι ενδεχομένως επειδή όλα αυτά είναι γνωστά, στους παροικούντες... στα γραφεία στο Μαρούσι, ήρθε η εν λόγω δήλωση, που χαμηλώνει τους «τόνους»...