Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, αλλά... πέτυχε (έστω και από σπόντα) με τον Σισέ

Η αγορά που δεν μπορούσε να κάνει η Σεντ Ετιέν το περασμένο καλοκαίρι, το «δώρο εξ ουρανού» με τον Σισέ λόγω... Ρέαμπτσιουκ και η γυαλάδα στο μάτι του τον Ιούλιο.

Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, αλλά... πέτυχε (έστω και από σπόντα) με τον Σισέ

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές... Μπορεί μία ανύποπτη στιγμή να αλλάξει το ρου μίας ιστορίας. Ο Παπέ Σισέ πραγματοποιεί τη χρονιά της ζωής του, όχι επειδή έτυχε, αλλά επειδή το πέτυχε. Και το πέτυχε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, όταν ξεκινούσε το δικό του φετινό ταξίδι στα μέσα Ιουνίου με τον Ολυμπιακό.

Πρώτον, ο Σισέ από... σπόντα έμεινε στους «ερυθρόλευκους». Αν η Σεντ Ετιέν είχε το μπάτζετ, θα έκανε χρήση της οψιόν αγοράς των 13 εκατομμυρίων ευρώ και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση. Οι «στεφανουά» ήθελαν σαν τρελοί να τον κρατήσουν, αλλά ήταν αδύνατο να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα τέτοιο ποσό.

Αναγκαστικά ενσωματώθηκε στην προετοιμασία και εκεί που υπήρχε η αίσθηση ότι ο Σισέ επέστρεψε για να ξαναφύγει, εμφανίστηκαν ο Πέδρο Μαρτίνς και ο... Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για να γραφτεί ο πρόλογος του φετινού βιβλίου του Σενεγαλέζου. Ενός βιβλίου γεμάτου θριάμβους με Κόπα Άφρικα, πρόκριση σε Μουντιάλ και επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

Ο Ρέαμπτσιουκ είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό πριν από τον επαναληπτικό με την Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Μαρτίνς είδε στο πρόσωπο του Σισέ, τον άνθρωπο που θα μπάλωνε την τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Αφρικανός εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν «μέσα» στο μοναδικό γκολ που πέτυχαν οι Πειραιώτες στο Μπακού και γενικότερα έκανε μία αρχοντική εμφάνιση.

Εν συνεχεία, η Τρουά επιχείρησε να τον αποκτήσει, έφτασε μέχρι τα 5-6 εκατομμύρια, αλλά ο Μαρτίνς ήταν ανένδοτος.

Βλέποντας τη γυαλάδα στο μάτι του Σισέ και την δίψα του να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του ξαναέδιναν στο λιμάνι, είχε θέσει βέτο ότι «ο Παπέ δεν πάει πουθενά». Και δεν πήγε...

Το θέμα βέβαια είναι αν θα καταφέρει να τον κρατήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και δεν λυγίσει στην αναμενόμενη «πολιορκία» που θα δεχτεί ο Ολυμπιακός από ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Σίγουρα οι Πειραιώτες θα ζητήσουν οκταψήφιο νούμερο. Ο Σισέ δεν θα πιέσει τον Ολυμπιακό να τον παραχωρήσει. Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν στέκεται εμπόδιο στον δρόμο κανενός.

Το ερχόμενο καλοκαίρι ορθά - κοφτά θα είναι το καλοκαίρι του Σισέ. Όπως ήταν πέρσι το καλοκαίρι του Σα. Το αν θα πωληθεί, θα εξαρτηθεί από την πρόταση. Και κυρίως από ποιον θα έρθει η πρόταση...