Παναθηναϊκός: Βήμα μπροστά, αλλά στο άγνωστο…

Ο Παναθηναϊκός προχωρά στην πραγματοποίηση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, μιας διαδικασίας που απαιτεί καθαρές κουβέντες και κυρίως απόλυτη υλοποίηση όλων των υποσχέσεων από τους φορείς της Πολιτείας

Παναθηναϊκός: Βήμα μπροστά, αλλά στο άγνωστο…

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αποφάσισαν να προχωρήσει ο σύλλογος στην λύση του Βοτανικού και της ανέγερσης στη συγκεκριμένη περιοχή του νέου γηπέδου του συλλόγου.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει την δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου έως 40 χιλιάδες θέσεις, κλειστού γυμναστηρίου, όπου θα στεγαστούν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά και χώροι πράσινου, καταστήματα και αθλοπαιδιές για τους πολίτες.

Σε αντάλλαγμα οι «πράσινοι» παραχωρούν, μόλις μπουν οι ομάδες τους στις νέες εγκαταστάσεις την έκταση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου.

Λένε πως οι πολιτικοί είναι «άνετοι» στα λόγια και δύσκολοι στις πράξεις. Η πρακτική δεκαετιών στο ελληνικό κράτος πράγματι αυτό έχει δείξει. Το έχει ζήσει άλλωστε και ο ίδιος ο σύλλογος με το θέμα του γηπέδου.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει κι εδώ η… ανατροπή και όσα έχουν υποσχεθεί οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ή του Δήμου Αθηναίων, να υλοποιηθούν. Διαφορετικά το πράγμα θα αρχίσει να «χωλαίνει» από τα πρώτα του βήματα…

Το εγχείρημα είναι πολύ φιλόδοξο και θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον όλες οι πλευρές τηρήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους. Μια οποιαδήποτε υπαναχώρηση θα προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» και εμπόδια. Είτε αυτά έχουν να κάνουν με τα χρονοδιαγράμματα, είτε (κυρίως) με την συνεπή χρηματοδότηση, είτε με την εφαρμογή των όρων που έχουν τεθεί.

Παράλληλα το εγχείρημα ωστόσο φαντάζει και ως η μοναδική λύση προοπτικής για τον σύλλογο. Διότι χωρίς το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης ο Παναθηναϊκός θα έμενε ξανά «εγκλωβισμένος» στην ρομαντική, αλλά άκρως προβληματική πραγματικότητα που βρίσκεται τώρα.

Ένα γηρασμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που μετά βίας παίρνει έγκριση για ευρωπαϊκούς αγώνες και τα τμήματα του Ερασιτέχνη να ψάχνουν σε κάθε αγωνιστική να βρουν γήπεδο για να δώσουν ματς. Για προπόνηση ούτε λόγος…

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο… ριγμένος της υπόθεσης είναι το τμήμα μπάσκετ. Η ομάδα που κράτησε όρθια τον σύλλογο για δεκαετίες έχει μείνει απέξω από το πρότζεκτ με την υπόσχεση, η οποία έχει μείνει ακόμα υπόσχεση, να της δοθεί προς εκμετάλλευση το ΟΑΚΑ.

Κανείς όμως δεν έχει κάνει το παραμικρό βήμα στην κατεύθυνση αυτή και το χειρότερο ουδείς άλλος εκτός των ανθρώπων της ΚΑΕ δεν ενδιαφέρεται για το θέμα. Όλοι (δείχνουν ότι) βολεύτηκαν και το μπάσκετ θα βρει μόνο του τη λύση. Δεν είναι έτσι όμως…

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έκανε ένα βήμα μπροστά. Τώρα αν αυτό το βήμα είναι προς τον γκρεμό ή την «γη της επαγγελίας» θα φανεί από τα πεπραγμένα και την ίδια την πραγματικότητα.

Εκεί θα φανεί άλλωστε και ποιος δικαιώθηκε για την επιλογή του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στις πρόσφατες εκλογές….