Κριχόβιακ: «Ένιωσα ανακούφιση όταν υπέγραψα στην ΑΕΚ»

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ αναφέρθηκε στην απόφασή του να μετακομίσει στην ΑΕΚ, όπως επίσης και τον τελικό της εθνικής Πολωνίας με αντίπαλο τη Σουηδία στα μπαράζ του Μουντιάλ 2022.

Κριχόβιακ: «Ένιωσα ανακούφιση όταν υπέγραψα στην ΑΕΚ»

Για την απόφασή του μνα αποχωρήσει από την Κράσνονταρ και να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε Μέσο της πατρίδα του ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Ο Πολωνός μέσος της «Ένωσης», μίλησε επίσης και για τον τελικό της Τρίτης (29/3) του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στα μπαράζ του Μουντιάλ κόντρα στη Σουηδία, τονίζοντας πως θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα (3-2) στο Euro 2020.

«Δεν ήξερα ποιο θα ήταν το μέλλον μου όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου όσο και σε προσωπικό. Έμεινα έκπληκτος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έφταναν τα πράγματα εκεί. Μίλησα για αυτό με πολλούς ανθρώπους στον σύλλογο και όλοι είπαν ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία. Τις επόμενες μέρες συνειδητοποίησα τι δράμα εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την ΑΕΚ, ένιωσα ανακούφιση, αφού τα είχα αφήσει όλα πίσω μου και έτσι μπορούσα να επικεντρωθώ στον νέο σύλλογο μου», επεσήμανε σχετικά στην «Fakt».

Όταν αναφορά την αυριανή μάχη του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, υπογράμμισε:

«Γνωρίζουμε ότι η νίκη δεν θα αλλάξει το παρελθόν, αλλά ίσως αν προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σε κάποιο βαθμό θα πάρουμε… ρεβάνς για το αποτυχημένο Euro 2020. Στο φιλικό με την Σκωτία (σ.σ. 1-1) συμφωνήσαμε με τον προπονητή ότι θα αγωνιστώ για 60 λεπτά. Είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση μου όσον αφορά την σωματική μου ετοιμότητα».