Ο Χένρι και ο Μιχάου

Η περίπτωση του Χένρι Τσουκβουεμέκα (το ξέρατε πως λέγεται έτσι;) Ονιεοκούρου ήταν ένα από τα «σίριαλ» που έπαιξε prime time στη φετινή, αμφιλεγόμενη πορεία του Ολυμπιακού.

Ο Χένρι και ο Μιχάου

Ο Νιγηριανός άσος αποτέλεσε μια πανάκριβη μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους», ήρθε στο λιμάνι με βαρύ βιογραφικό, σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πίστεψε όσο δεν πάει. Τον κατέβασε βασικό σε πολλά και κρίσιμα ματς, αλλά εκείνος δεν τον δικαίωσε ποτέ. Ο Πορτογάλος κατηγορήθηκε για την επιμονή του αυτή. Από την άλλη, όμως, δεν είναι παράλογο για έναν προπονητή να εξαντλεί κάθε περιθώριο ευκαιρίας σε κάποιον παίχτη ο οποίος, όταν αποκτήθηκε, υποσχόταν πολλά.

Στον αντίποδα του Ονιεκούρου βρίσκεται ο Μιχάλ Καρμπόβνικ. H συστατική του επιστολή ήταν, σε πολλά σημεία, ανώτερη του Αφρικανού. Μόλις 21 ετών (τα έκλεισε πριν από δύο εβδομάδες), βασικότατο στέλεχος της U21 αλλά και με συμμετοχές στην «κανονική» Εθνική Πολωνίας (μιας χώρας που βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στο ranking της FIFA) και με παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπράιτον. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο Μιχάου (έτσι προφέρεται στην πραγματικότητα το όνομά του) αγωνίζεται ακριβώς εκεί που «πονάει» ο φετινός Ολυμπιακός. Είναι αριστερό μπακ που μπορεί όμως να παίξει και δεξιά.

Ο Καρμπόβνικ φόρεσε μόλις έξι φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σύμφωνοι, ποτέ δεν έλαμψε. Δεν ήταν όμως και ο χειρότερος. Σύντομα κατέληξε στον πάγκο, μετά στην εξέδρα και εσχάτως αγωνίζεται στη χάση και στη φέξη με τον Ολυμπιακό Β’. Στον Ονιεκούρου δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες. Σε αυτόν, ουσιαστικά, καμία. Ήδη, θεωρείται πρώην και στο τέλος της σεζόν αναμένεται να επιστρέψει στην Μπράιτον.

Mε την άνεση των δέκα βαθμών της διαφοράς από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ, τα πλέι οφ δίνουν στον Μαρτίνς τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα αλλά και παίχτες με φόντο την επόμενη σεζόν. Ο κόουτς έχει μέχρι τώρα δείξει πως είναι δίκαιος, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν πραγματοποίησε στροφές 180 μοιρών σχετικά με παίχτες που θεωρούνταν τελειωμένοι. Μήπως θα έπρεπε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον Μιχάου;