Λουτσέσκου: «Όπου βρέθηκα οι ομάδες μου πέτυχαν πράγματα που δεν είχαν καταφέρει ξανά!»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρουμανίας για την προπονητική του καριέρα, τον πατέρα του, Μιρτσέα, ενώ αποκάλυψε ότι, κατά την πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, είχε προτάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά σεβάστηκε το συμβόλαιο του.

Λουτσέσκου: «Όπου βρέθηκα οι ομάδες μου πέτυχαν πράγματα που δεν είχαν καταφέρει ξανά!»

Σε ραδιόφωνο της Ρουμανίας μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε, στο μέσο της πατρίδας του, στην καριέρα του, την προπονητική του φιλοσοφία, τον πατέρα του, Μιρτσέα, αλλά και την απόφαση που πήρε πριν από δυο χρόνια να αποχωρήσει από το «Δικέφαλο του Βορρά»

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της πρώτης του θητείας είχε προτάσεις από πιο προηγμένα, από το ελληνικό, πρωταθλήματα τις οποίες απέρριψε σεβόμενος το συμβόλαιο του.

Αναλυτικότερα, για την προπονητική του φιλοσοφία είπε:

«Όταν πηγαίνω στην προπόνηση, πιστεύω ότι πρέπει να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος μπροστά στους παίκτες μου. Να έχω την ικανότητα να τους δώσω κίνητρα, να τους οργανώσω. Να δώσω στην ομάδα διάθεση για δουλειά και πνεύμα νικητή και στην προπόνηση και στους αγώνες. Αυτά τα πράγματα είναι για μένα φυσιολογικά».

Αναφορικά με την σχέση του με τον πατέρα του επεσήμανε:

«Ο πατέρας μου αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ρουμανικού ποδοσφαίρου και στην Ρουμανία και στο εξωτερικού και δημιούργησε μια δική του ιστορία με όσα έχει πετύχει. Είναι ένας εκπρόσωπος της ρουμανικής ποδοσφαιρικής σχολής. Ως ποδοσφαιριστής ήταν αρχηγός της Εθνικής και μάλιστα επιτυχημένος. Ακολούθησα τα βήματα του, έστω και αν έχει καταφέρει πολλά περισσότερα. Όπου όμως και αν ήμουν οι ομάδες μου πετύχαν πράγματα που δεν είχαν πετύχει στο παρελθόν».

Για το ενδεχόμενο να δουλέψει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης τόνισε:

«Είχα την ευκαιρία να πάω σε πιο δυνατά πρωταθλήματα, όταν είχα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Είμαι ένας από αυτούς που σέβονται τα συμβόλαια που κάνουν και αυτό έκανε περίπλοκη την κατάσταση. Έτσι φτάσαμε στο σημείο 2 χρόνια πριν, όταν από τη μια ημέρα στην άλλη αποφάσισα να αφήσω τον ΠΑΟΚ για την Αλ Χιλάλ. Κέρδισα αυτά που ήθελα και έφτασα σε έναν επίπεδο που μπορούσα να λέω και να κάνω αυτά που θέλω».