Ολυμπιακός: Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το... χαρτί με Μαντί Καμαρά και Εθνική Γουινέας

Ο Μαντί Καμαρά είναι επηρεασμένος με  τους αποκλεισμούς του από την Εθνική Γουινέας. Ποιο το όφελος για τον Ολυμπιακό, αλλά και το βασικό ζητούμενο στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ολυμπιακός: Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το... χαρτί με Μαντί Καμαρά και Εθνική Γουινέας

Από μία παρεξήγηση ο Μαντί Καμαρά βλέπει τα ματς της Εθνικής Γουινέας από την τηλεόραση. Παρακολούθησε τα τελικά του Κόπα Άφρικα από τον Πειραιά, ενώ και στα φιλικά του Μαρτίου δεν κλήθηκε πάλι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Καμπά Ντιαβαρά.

Όλα λοιπόν έχουν ξεκινήσει από μία παρανόηση και κυρίως από τη σκληρή στάση που κρατάει ο προπονητής της αφρικανικής ομάδας. Όταν τον Νοέμβριο ο Μαντί Καμαρά είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο σε παιχνίδι του Ολυμπιακού και δύο μέρες προτού αναχωρήσει για την πατρίδα του για να ενισχύσει την Εθνική του, στα γραφεία της ομοσπονδίας είχαν φτάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα με τις εξετάσεις του ποδοσφαιριστή από το ερυθρόλευκο ιατρικό τιμ.

Φαινόταν ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ότι ο Μαντί Καμαρά δεν μπορούσε να ενισχύσει την Γουινέα στα προκριματικά του Μουντιάλ με την Γουινέα-Μπισάου και το Μαρόκο.

Μάλιστα, η αρχική ενημέρωση από το τεχνικό τιμ της Γουινέας ήταν ότι έλαβαν τα ιατρικά έγγραφα και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα νόημα να κάνει ένα επίπονο ταξίδι έως την Αφρική για να τον εξετάσουν και οι γιατροί της Εθνικής του. Από τη στιγμή που είχαν τις ιατρικές εξετάσεις στα χέρια τους, αντιλήφθηκαν ότι ο Μαντί Καμαρά δεν θα μπορούσε να βοηθήσει.

Όταν πέρασε όμως ένα μικρό διάστημα, ο τοπικός Τύπος ανέφερε ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Καμπά Ντιαβαρά δύσκολα θα έπαιρνε στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα τον Μαντί! Άφηναν να εννοηθεί ότι είχε ενοχληθεί με όλα όσα είχαν προηγηθεί τον Νοέμβριο. Προφανώς, θεώρησε με αρκετές μέρες καθυστέρηση ότι τελικά έπρεπε να εξεταστεί ο Καμαρά και από γιατρό της Εθνικής.

Φτάσαμε λοιπόν στο «τώρα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την μακρινή Γουινέα, δεν είναι και τόσο εύκολο να γυρίσει το... χαρτί και να είναι στις επόμενες κλήσεις ο Μαντί Καμαρά.

Ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να ξαναπαίξει με την Εθνική. Άρα δεν υφίσταται αυτό που αφήνει να εννοηθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ότι δηλαδή προσπαθεί να την αποφύγει.

Ξεκάθαρα ο Μαντί είναι επηρεασμένος το τελευταίο διάστημα από τα όσα συμβαίνουν στο κομμάτι της Εθνικής. Από τη μία βέβαια οι συνεχείς αποκλεισμοί του από την Γουινέα δεν βάζουν έναν έξτρα πονοκέφαλο στον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς ο παίκτης παραμένει στον Ρέντη και δεν περιμένει με αγωνία την κατάσταση στην οποία θα επέστρεφε από την Εθνική του. Από την άλλη, όμως, αναγνωρίζουν άπαντες στο τεχνικό τιμ, ότι ο Μαντί Καμαρά θέλει σαν τρελός να ξαναπαίξει στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και ίσως αν είχε κληθεί στο πρόσφατο φιλικό με την Νότια Αφρική, να είχε ανεβάσει την ψυχολογία του ενόψει και της τελικής ευθείας της σεζόν.