Γιατί Μιράντα και όχι Σισέ

Πως ο Πέδρο Μαρτίνς καταλήγει στον συμπατριώτη του στόπερ για παρτενέρ του Βούκοβιτς και αφήνει εκτός τον Σενεγαλέζο.

Γιατί Μιράντα και όχι Σισέ

Πριν καν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Ολυμπιακού και επιστρέψει η αποστολή από την Ολλανδία στην Ελλάδα έγινε γνωστή η έντονη δυσφορία της διοίκησης για τον Ροντερίκ Μιράντα. Ο Πορτογάλος είναι αλήθεια ότι στα ματς που έπαιξε δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Παρόλα αυτά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των Πειραιωτών ο Μιράντα είναι αυτός που θα παίξει βασικός δίπλα στον Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δείξει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας την προτίμηση του στο δίδυμο Βούκοβιτς-Σισέ.

Από τις πρώτες στιγμές στο Ζέεφελντ φαινόταν πως με αυτούς τους δύο θα πορευτεί ο Πορτογάλος προπονητής και αυτούς επιχείρησε να «δέσει». Έδειξε από την πρώτη στιγμή πως έχει καλή άποψη για τον Σενεγαλέζο, αλλά είναι κάτι που μόνος του το έχασε.

Ο Μιράντα εκτός απροόπτου θα είναι ο παρτενέρ του Βούκοβιτς και αυτό, διότι ο Σισέ στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Το χειρότερο είναι ότι υπέπεσε σε σοβαρά λάθη τα οποία κόστισαν και οφείλονταν στο γεγονός πως δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Ένα παιδί με τα προσόντα του Σισέ έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό και να το πληρώνει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα. Έτσι ο Μαρτίνς αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Ροντερίκ Μιράντα για το κέντρο της άμυνας του.